vrijdag 18 oktober 2013

Een tipje van de sluier

De ladekast is klaar, hij staat nog eventjes in de woonkamer, maar zodra hij op de kamer van onze oudste staat dan maak ik er een foto van. Hierbij alvast een tipje van de sluier...

Niet alleen een lik verf doet wonderen, ook een staalborsteltje over beslag kan veel doen. Altijd mooi om te zien wat er onder vuil/ was vandaan komt.

Het beslag en de knopjes zitten erop.
 
Kastpapier erin.

Ik krijg veel vragen over het gebruik van Annie Sloan verf. Of ik het zelf verkoop en of het echt wel fijne verf is om mee te werken. Helaas verkoop ik het niet, maar wie weet wat de toekomst brengt. Tot die tijd koop ik bij mijn vertrouwde adresje in Hoorn bij Puur Brocante.

Ik vind het hele fijne verf. En ja, je kan echt zonder te schuren of iets dergelijks aan de slag. De ladekast voor dochterlief had ik dan dus ook in 1 dag klaar. Het droogt snel, geurt niet en met de clear wax van Annie Sloan is het ook nog eens extra beschermd tegen krassen.
De verf wordt zelfs gebruikt voor vloeren en complete keukens.

Maar genoeg reclame :-)
Ik heb weer wat leuks gevonden. Beide wederom via Facebook gevonden, zo leuk!

De eerste is een oud theemeubel. Iets waar ik al heel lang naar op zoek ben en wat ik uiteindelijk 15 minuten verderop vond. Het bovenblad kan eraf, zoals veel te zien is bij dergelijke meubels, en kan gebruikt worden als dienblad.
Het glas is nog intact en in facet geslepen, zo mooi!

 
Nu sta ik alleen voor een dilemma... ga ik hem opknappen voor mezelf, of voor de verkoop? Manlief zag het al aan mijn gezicht toen ik het theemeubel liet zien, ik vermoed een soort smekende puppy blik hahaha. Een onverbiddelijke "Nee." rolde over zijn lippen. Nu klinkt het alsof manlief heel hard is, nee hoor, absoluut niet, maar hij kent me en het liefste wil ik alles zelf houden, tja, dat wordt een beetje vol in huis. Het is maar goed dat hij me af en toe afremt, want anders...

Het tweede is een setje. Het heeft 30 jaar bij de verkopers op zolder gestaan. Omdat daar het dak geïsoleerd gaat worden zijn ze de zolder aan het opruimen. En hoe lief dat de verkoper het zelfs kwam brengen! Ik zat eventjes met vervoer en toen boden ze aan om het te brengen, geweldig toch?!

Het wordt een uitdaging voor me om dit op te knappen. Veel metaal, maar ook daar kan ik vast weer wat leuks van maken.
Vroeger heb ik ook zo'n bureautje en stoeltje gehad... ik zal maar niet aan manlief vragen of we deze kunnen houden voor de meiden.


Ik duik nog even gauw de wc's in, dan is het schoonmaakwerk ook weer gedaan en kan het weekend én de herfstvakantie beginnen.

Wat jullie ook gaan doen, ik wens jullie veel plezier. Het belooft zelfs lekker te worden qua temperatuur... zo'n 15-20 graden!

Liefs,

Ma~De~Liefste

7 opmerkingen:

  1. Wat een super aanwinst heb je!! Ik ben ook nog opzoek naar zo een bureautje voor mijn dochtertje. Ben benieuwd naar het resultaat!!
    Bisou, Wendy
    (http://maison-de-wendy.blogspot.nl/)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je ziet het vanzelf voorbij komen Wendy :-)
      Fijn weekend.
      Liefs,
      Mirjam

      Verwijderen
  2. Dat theekastje is wel mooi zeg! Kan me voorstellen dat je er wel wat voor jezelf inziet!
    En dat schoolsetje is heel herkenbaar!
    Voorlopig weer inspiratie genoeg!
    Wens je een mooie vakantie!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Mirjam,
    Het kastje voor je oudste gaat helemaal mooi worden, ik weet het zeker. Al ben ik wel heel benieuwd naar het totaalplaatje hoor...
    En dat theemeubeltje, wat een beauty... Mijn moeder heeft ook zoiets in huis staan. Ik vind dat zo mooi... Ben heel benieuwd naar wat je daarmee gaat doen.
    Ik wens je een heerlijk weekend,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Mirjam! Kom via via op je leuke blog terecht, wat een mooi theekastje heb je gescoord, ben benieuwd hoe hij gaat worden :-)

    Fijne dag,
    Groetjes Patries

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir