donderdag 10 oktober 2013

Neem plaats

De stoelen zijn klaar!! ... ik val maar meteen met de deur in huis ☺
Ik heb wel af en toe mee zitten lezen bij jullie posts, maar zelf iets posten is er niet van gekomen.

Ik heb ze in juni overgenomen van een buurjongen en zijn vriendin. Zij waren van plan ze op te knappen, maar het kwam er maar niet van. Ze dachten aan mij en maakten me blij. Ik plaatste meteen een foto op mijn Facebookpagina en vrij snel na het plaatsen reageerde mijn schoonzusje "VERKOCHT".
Wat projecten/ opdrachten en een Open Huizen Route tussendoor en eindelijk gingen manlief en ik aan de slag met de stoelen.
 
Een zwart wit setje bij binnenkomst
 
De stoel zonder verf. Hij zag er schitterend uit. Kort overleg met mijn schoonzus. Mocht de andere stoel net zo mooi eruit zien zonder de verf, dan was een schildersessie niet nodig.
 
 
Helaas was het houtwerk van de andere stoel van ietwat mindere kwaliteit en was het verschil te groot. Dus toch maar de kwast erover.
 


 


Manlief wilde dolgraag kijken of het hem zou lukken om te stofferen. We hebben al vaker overwogen om, al dan niet samen, een cursus of iets dergelijk te volgen. We hebben inmiddels al een boel stoelen op zolder staan, maar van stofferen kwam het steeds maar niet.
Overal waar ik rondneus voor mooie oude schatten zie ik stoelen, maar aangezien de zolder nu toch wel heel erg vol dreigt te raken met verhuisdozen en allerhande spullen voor Ma~De~Liefste, moet ik het steeds laten staan.
 
Tijdens de Open Huizen Route ben ik met de meiden naar de kinderboerderij geweest. Dolle pret met ze gehad. Er waren 4 kersverse biggetjes van 28 september (de "oeh's en aaah's waren niet te tellen), de zon scheen volop en ze hebben zich lekker kunnen uitleven in de speeltuin.
 
 
Bij thuiskomst bleek de deurbel onaangeroerd, lagen alle scones er nog (al verdwenen die snel in de hongerige buikjes van onze meiden) en was manlief druk doende met het stofferen van de stoelen.
Ook al was het resultaat voor ons open huis drie keer niks, het resultaat van de eerste keer stofferen mag er zeker zijn.
Binnenkort gaan ze naar mijn schoonzus, ze komen dan bij haar in de studio te staan. De stoel die ze momenteel gebruikt tijdens haar fotoshoots mag ik ook gaan opknappen, zo leuk! 
 

En er gaat nog iets naar mijn schoonzus, of beter gezegd naar ons neefje. De kast van onze oudste gaat naar zijn kamer en er komt een nieuwe (oude) kast voor in de plaats.
Het is een oude ladekast uit Drenthe. Hij heeft eerst dienst gedaan als tv meubel en later als commode. Ik ben erg gecharmeerd van de details en de mooie porseleinen knopjes.

 
Samen met ons oudste dametje een kleur uitgezocht. Dat is nog knap lastig kan ik je zeggen. Het liefst had ze de kast pimpelpaars gehad. Na enig overleg kwam ze bij deze kleur roze uit. Oudroze of zoals hij door Annie Sloan wordt genoemd 'Antoinette'.
 

Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat. Zo meteen maar eens mijn schilder kloffie uit de kast trekken beginnen met de eerste schildersessie.
Jullie de foto's vanzelf in een post verschijnen.

Ik wens jullie een fijne dag.

Liefs,

Ma~De~Liefste

13 opmerkingen:

  1. Jammer dat er niemand naar je huis is komen kijken.
    Slechte tijd.
    Maar je stoeltjes zijn mooi geworden.
    Ben zelf een fauteuil aan het stofveren is bijna klaar.
    Maar pufff wat een werk ;-)

    gr. Anita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is helaas niet anders Anita. Al hoorde ik zojuist op de radio dat er weer wat beterschap is v.w.b. de huizenmarkt. We merken het wel, kan het niet vaak genoeg zeggen, ben zo blij dat we niet met dubbele lasten zitten.
      Een fauteuil, wauw! Show je hem op je blog?
      Liefs,
      Mirjam

      Verwijderen
  2. Wat zijn je stoelen supermooi geworden!
    Bedankt voor je lieve woorden op mijn blog :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geen dank, dat is het minste wat ik kan doen.
      Dank voor je compliment.
      Liefs,
      Mirjam

      Verwijderen
  3. Die stoelen hebben een smaakvolle make-over gekregen.. Als je man zo doorgaat, heeft hij het snel in de vingers.
    Jammer dat jullie geen kijkers hebben gehad. Je hoort wel steeds dat het wat beter gaat met de woningmarkt, maar ik geloof dat dat vooral voor starters gaat. Ik hoop dat er voor jullie ook een oplossing komt!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn man vond het erg leuk om te doen, en kan niet wachten om ook de andere stoelen onder handen te nemen. Leuk om zulke dingen samen te doen.
      Onze makelaar gaf ook aan dat met name de starters goed gaan, voor wat het waard is natuurlijk. Uiteindelijk zal dat als een golfeffect ook voor de hogere prijsklasse gaan gelden, de vraag is alleen wanneer. We houden hoop, deze lange ademtest gaan we winnen, we houden het immers al 3 jaar vol :-) we zitten gelukkig niet op een schopstoel en het is en blijft een fijn huis/ fijne buurt.
      Fijne avond nog.
      Liefs,
      Mirjam

      Verwijderen
  4. Hoi Mirjam,
    Wat zijn die stoelen mooi zeg, en zo knap gestoffeerd. Dat lijkt me best heel moeilijk, maar je man heeft het geweldig goed gedaan. Daar zal je schoonzus heel blij mee zijn.
    Het kastje vind ik ook super leuk... Wat zal dat een heerlijk meubel worden voor de kamer van je oudste... Mooie kleur hebben jullie uitgezocht.. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.
    Ik wens je een heerlijke avond,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik laat uiteraard het eindresultaat zien. De kast in zijn geheel al klaar voor wat betreft het schilderwerk. Zo fijn die verf van Annie Sloan. Nu alleen nog behandelen met de was, zo blijft de verf nog beter beschermd. Dan kan het beslag erop en als kers op de taart komt er kastpapier in de lades. Dochterlief is door het dolle heen en had gehoopt dat de kast vanavond al op haar kamer stond. In principe had het gekund, maar dan wel zonder de was. En met al het gespeel op haar kamer en het intensieve gebruik van de kast wil ik toch dat hij net iets beter tegen een stootje kan. Maar ik snap haar volkomen... geduld is nou eenmaal lastig vooral bij kleine dametjes hihi.
      Jij ook een hele fijne avond nog.
      Liefs,
      Mirjam

      Verwijderen
  5. Hallo,
    Ik kom hier via-via binnenvallen, maar wat een leuke blog!! Echt helemaal mijn stijl. Ook super leuke stoelen. Ik heb zelf ook een stoel thuis staan, maar het lijkt me ongelooflijk moeilijk om te stofferen. Hebben jullie alleen de stof veranderd of ook het binnenstel?
    Ook een heel leuk ladekastje. Ik ben benieuwd naar het resultaat.
    Je hebt er in ieder geval een volger bij!

    Bisou, Wendy
    (http://maison-de-wendy.blogspot.nl/)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Wendy! Wat leuk om te lezen, dank je wel.
      We hebben alles uit de stoelen gehaald. Er zat vering in, die bewaren we voor eventueel een ander project. De zitting is dus in zijn geheel opgebouwd alleen nu met singels i.p.v. veren.
      Ik ga gauw een kijkje op jouw blog nemen.
      Fijne dag nog.
      Liefs,
      Mirjam

      Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat zijn de stoelen mooi zeg, stofferen lijkt me ook ene vak apart, maar je man heeft er wel handigheid in hoor.
    Leuk om steeds meubeltjes te restylen, je bent er echt een kei in.
    Wat leuk de kinderboerderij...weet je dat deze kinderboerderij favoriet is bij mijn kleuters:) Ieder jaar gaan we er een keer naar toe, we genieten dan volop omdat we ons ook zo welkom voelen in Culemborg, hi, hi.

    Ik wens je een fijne dag en lieve groetjes,
    Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Prachtig zijn de stoelen geworden en wat heeft je man dit mooi gedaan zeg .... heerlijk om zulke dingen samen te doen ....geniet er lekker van ..lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir