vrijdag 11 januari 2013

Creatief met luiers

Mijn lieve zus (lees beste vriendin) en haar vriend vertelden ons vorig jaar mei dat een lang gekoesterde wens/ droom in vervulling was gegaan. Er was een kindje op komst! Tranen van blijdschap, een moment wat in mijn geheugen staat gegrift.

Ons nichtje/ neefje had lang op zich laten wachten en ook op het eind hield hij/zij de spanning er goed in. Wordt het een Kerstkindje, of komt het met oud en nieuw? Niets van dat alles. Afgelopen dinsdag een telefoontje: "Mag ik je nu dan echt mama noemen?" Aan de andere kant van de lijn een kersverse moeder, op de achtergrond zacht gebrabbel van ons nichtje. Wauw!

Wat doe je cadeau? Lang gepiekerd, veel dingen de revue laten passeren. Maar ik vond het allemaal net niet leuk genoeg. Tot ik een luiertaart tegen kwam op een site. Zou me dat lukken? Ik merk het snel genoeg, toch?
Luiers gekocht, voor ons alweer een poos geleden, ik stond ietwat onwennig bij de kassa.
Elke keer weer een leuk presentje voor bij de taart gekocht, natuurlijk ook voor de mama&papa. Er zit nog een extra verrassing voor hun drietjes samen.
De linten kon ik pas kopen als hij/zij geboren was. Dus de dag na, nu al het mooiste, telefoontje van 2013 de fourniturenwinkel in Culemborg 'overvallen'. Tussen het brengen en halen van de meisjes de luiertaart in elkaar gezet. Gelukkig had ik de avond ervoor de luiers al opgerold, wat een werkje zeg.

Vlak voordat ik de dametjes van school kon halen was ik klaar... En ik moet eerlijk zeggen dat ik niet had verwacht dat de luiertaart er zo uit zou komen te zien. Ik had veel meer gefoeter en gepruts verwacht. Ik ben normaliter veel beter in het grovere werk en het werken met kwasten en rollers, dus dit was een eye opener voor me. Je bent nooit te oud om te leren, dat wordt bij deze taart weer dubbel en dwars bevestigd.


Vandaag het wondertje kunnen bewonderen. Zo klein, zo schattig en zo volmaakt. En de luiertaart aan de nieuwbakken vader en moeder kunnen overhandigen.

Veel feestelijkheden deze week, de geboorte van ons nichtje, mijn 12,5 jarig jubileum als rijksambtenaar en morgen is mijn lief jarig. Het kan niet op! Ik zeg alvast proost en tot de volgende blog :-)

Fijn weekend allemaal.

Liefs,

Ma~De~Liefste

7 opmerkingen:

 1. Nou Madelief wel driedubbel gefeliciteerd hoor...wow tante wat leuk zeg en je luiertaart is fantastisch...wij doen het ook wel voor een geboorte bij een kleuter thuis, maar dan een kleine versie:)
  Leuk 12 1/2 jaar ambtenaar...en manlief jarig...geniet van alle mooie momenten die dit jaar alweer geeft.

  Lieve groet,
  ♥Eefie

  P.s. ik heb een give- away...do je mee?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je felicitaties Eefie. Ik wil zeker meedoen met je give away! Altijd leuk. Ik moet ook maar eens wat verzinnen voor een give away. Zo leuk om iets te doen voor een ander.
   Fijne week!
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 2. Nou gefeliciteerd met alles en iedereen.....
  Mooie taart is het geworden.

  fijn weekend.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Anita. Een hele fijne week.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 3. Gefeliciteerd met het dochtertje van je allerliefste zus. Wat een geluk toch hè? En je luiertaart is echt fantastisch gelukt hoor. Ik vind hem super mooi...
  Ook gefeliciteerd met je jubileum en met je mannetje...
  Ik wens je een heel mooie nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel Mirjam, en wat leuk dat je me volgt!
  Liefs van een naamgenote :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte gefeliciteerd, tante!!
  Je hebt goed je best gedaan op de luiertaart. Hij ziet er geweldig uit!!
  Vriendelijke groeten,
  Chantal

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir