woensdag 23 januari 2013

Kleur en fleur

Buiten een pak sneeuw wat langzaam maar zeker verdwijnt, een sneeuwklokje die heel dapper zijn kopje door de sneeuw heen duwt, de soms snijdende wind. Maar binnen is het al volop lente!

Met manlief zijn verjaardag werd ook ik in de watten gelegd door alle fam. Bollen in overvloed. In een oude glazen schaal, afkomstig uit de deur van een wasmachine, narcissen en hyacinten gezet. En verder her en der door de kamer wat blauwe druifjes en verschillende soorten narcissen. Het lijkt net op de Keukenhof, maar dan in het klein.
Uiteraard mag een amaryllis niet ontbreken. Hij staat al sinds begin december vorig jaar in de vensterbank. Stukje bij beetje toont hij zijn schoonheid. Elke dag weer een beetje meer. Maar het mooiste komt nog. De bloemen. 1 Knop met daarin 4 bloemnoppen is bijna open, de andere knop met nog onbekend aantal bloemknoppen houdt zich nog rustig.

 
 
Buiten de nodige lekkernijen voor de vogels uitgestald. Pindakaas, popcorn, pelpinda's en natuurlijk brood. Het levert geweldige plaatjes op. En wat een keur aan vogels! We hebben dan ook dit weekend weer meegedaan aan de Nationale Tuinvogeltelling. Samen met onze meiden op onze stoelen bij het raam. De lijst uitgespreid op de vensterbank, wat lekkers te eten en drinken erbij en kijken maar. Vorig jaar was een domper. Het leek net of de vogels zich precies op dat moment stilhielden. Dit keer hoopten we op meer turfjes bij de diverse tuinvogelnamen. Maar precies op het moment dat wij ons bij het raam installeerden begon het te sneeuwen! Ik zei maar niks tegen de meisjes, zo jammer om ze teleur te stellen. Maar gelukkig was dat niet van toepassing op deze telling. De ene na de andere vogel kwam een bezoekje brengen aan onze tuin. Vaak werden ook wij even goed opgenomen door kleine kraaloogjes. Wat zouden die vogels denken? 'Wat zitten die mensen daar toch raar bij dat raam? Hebben ze niks beters te doen?'
Overigens zijn onze poezenbeesten niet bepaald blij met de 24-7 lopend buffet, of moet ik zeggen vliegend buffet, in de tuin. Uit angst dat er ineens allerhande halfdode vogels het huis ingesleept worden hebben we de achterdeur stijf dicht gehouden. Gekke manoeuvres om buiten te komen om iets weg te gooien in de kliko of wanneer er iets uit de schuur nodig was. Met als resultaat een zeer chagrijnige kater die zich dan weer botvierde op onze poes. Met een beetje mazzel, en als de weermannen en -vrouwen gelijk krijgen is het gauw gedaan met het winterse weer en kunnen de poezenbeesten ook weer buiten aan de wandel.


Ook weer lekker aan de slag gegaan met kwast en roller. De oude dame, misschien herinneren jullie haar nog wel uit een van mijn eerdere blogs, krijgt een andere kleur dan bedoeld was. Omdat de schuur voor een poos overbevolkt was met diverse kasten kon ik helaas niet met de oude dame verder. Dat had uiteindelijk wel een positieve twist, want de opdrachtgever van de buikkast had interesse in de oude biedermeier kast! Dus ik heb een 2e opdracht waar ik nu lekker mee in de weer ben. Gaaf!

Nu weer gauw verder met de administratie en het lezen van diverse blogs. Dan nog even met een boek op de bank tot ik de meisjes van school kan halen.

Een hele fijne dag allemaal!

Liefs,

Ma~De~Liefste

6 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk om weer even bij je bij te lezen. Leuk hoor om samen met je hele gezin de vogeltelling te doen en te genieten van al die vogeltjes in de tuin. Hier ook altijd veel bezoek en het klinkt dan ook altijd zo heerlijk...
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik krijg echt al een lentegevoel met al het vrolijke gekwetter van de vogels. Vanochtend ook. Zo mooi terwijl de rest nog bedekt is onder rijp en sneeuw.
   Fijn weekend.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 2. Mooie bollen/bloemen heb je! En ja, die schaal uit de wasmachine...die ken ik ook.
  Mijn katten zitten ook voortdurend binnen. Gelukkig maar, dan kunnen de duiven lekker eten buiten. Vorige week kwam er één merel bij, die durfde. En vandaag zag ik een roodborstje. Normaal gesproken zie je geen één vogel, maar nu is de nood wel heel hoog met die kou.
  Fijne week verder!
  Vriendelijke groeten,
  Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Chantal. Leukemans leuk hè, zo'n schaal. Voor verschillende doeleinden geschikt :)
   Wat jammer dat er bij jou zo weinig vogels op bezoek komen, komt dat door de poezen? Ook wij zijn erg verrast door de grote hoeveelheden vogels. Een gezellige drukte in de tuin.
   Fijn weekend.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 3. Nou, jij heb ook wat weggegeven zo te zien, de vogels smullen ervan! Wat een grappige foto waar dat stukje brood de lucht in vliegt! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We stonden zelf ook te kijken van de aantallen vogels. Overweldigend soms en ook het nodige dringen onderling. Maar het zorgt altijd weer voor mooie plaatjes. De foto met het stukje brood is een mazzelaar, vaak zijn dat soort foto's net teveel bewogen en dus wazig. Die mocht niet ontbreken op mijn blog :)
   Fijn weekend!
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir