maandag 8 april 2013

Daar is ze dan!

Gisteren was het eindelijk zo ver. In verband met de open huizen route van zaterdag zouden we de kast gisteren ophalen. Het moet natuurlijk allemaal zo ruim mogelijk ogen, dus een grote kast is dan niet zo handig.

Dus gisteren is manlief in de mist vertrokken en kwam met de zon en de kast terug.


Ze heeft de afgelopen 150 jaar echt geleefd. Dat is echt aan haar te zien. Of moet ik zeggen, ze is geleefd ;-)
Vermoedelijk heeft ze in een vochtige ruimte gestaan, dus een deel is verrot. Gelukkig hebben we een handige buurman die meubels restaureert en wellicht nog een poot voor de kast heeft. Verder ontbreken er her en der wat stukken sierlijst. Gelukkig lagen die in de kast, dus dat wordt creatief lijmen en hopelijk is er dan nauwelijks iets van te zien.

Meteen aan de slag gegaan en verder gekeken wat er nog meer aan mankeert. Zo heeft men ooit de scharnieren vervangen, maar niet echt zachtzinnig, als je begrijpt wat ik bedoel.

1 Van de deuren is zo goed als kaal en ook een frontje van een van de lades. Als ik het goed kon zien, zitten er zo'n 4 verschillende lagen op de kast. Zo ook op het beslag, dat volgens mij van ivoor is. Helaas ontbreekt de sleutel.


Wat was het heerlijk om buiten te werken. Ik ben zelfs een beetje verbrand op mijn rug.

Ook heb ik het keukenkastje in de wasolie gezet. De bakjes zijn schoongemaakt door mijn mams. Ze kon het niet laten, de lieverd.
Inmiddels wat foto's gemaakt en op Marktplaats gezet.


Vooral het houtsnijwerk vind ik mooi. Jammer dat het op sommige plekken doorgeschuurd is. Met het aanbrengen van de wasolie kwam het echt tot leven, zo'n mooi gezicht!

Nu gauw verder met de dagelijkse beslommeringen. Het is een hele gekke dag. Normaliter zit ik nu op kantoor en is mijn lief vrij. Maar werk besloot anders, dus dan maar wat omgooien.
Vandaag is ook de dag dat onze jongste mocht gaan wennen op de basisschool. Ze vond het geweldig! Ze is er echt aan toe. Vraagt al weken wanneer zij nou ook eens naar de grote school mag, net als haar zus. Vandaag dus dé dag. Bij haar een spoortje spanning in haar ogen, maar verder was ze super enthousiast. Dit in tegenstelling tot haar grote zus, die ineens huilend achter me stond in de klas van de jongste. Zo sneu. Ze lijkt op mij, erg emo hihi.

Zoetjes aan ga ik mijn spullen pakken en de meisjes ophalen, zo benieuwd hoe het is gegaan!

Fijne week!

Liefs,

Ma~De~Liefste
4 opmerkingen:

 1. Nou, dat is een hele put om de kast op te knappen en met de gebreken ook weer een beetje te fatsoeneren.
  Fantastisch, de eerste kennismakingsdag van je dochter met school. Wat worden ze dan groot he? Ik hoop dat ze het leuk gehad heeft.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gerry, het is Gé-wel-dig gegaan. Ze ging rustig zitten en werd als het ware omsingeld door een aantal meisjes uit de klas. Er werd volop gekletst, een vriendengroeten in haar handen gedrukt en er werd zelfs gevraagd of ze vriendinnen wilde worden met een meisje. Zo schattig!
  Fijne avond.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige 150 jarige oude dame zal dat straks worden/zijn, als ja haar helemaal weer opgeknapt hebt!
  En het kleine keuken kastje ziet er ook weer helemaal fris en fruitig uit...goed gedaan hoor!
  Hopelijk zijn er tijdens de Open huizen dag, mensen geweest die jullie huis, ook graag als 'hun' thuis zouden gaan zien...En ik hoop dan ook van harte voor jullie dat jullie Droom in Drenthe uit mag gaan komen!
  Spannend ook, de jongste alvast proef draaien op de 'grote' school, en als ik het zo hier boven lees...werd ze warm ontvangen door de kinderen van de klas, dus dat gaat straks in het echie vast 'helemaal' goed komen...helemaal als er meidjes zijn die graag vriendinnen met haar willen worden!
  Ja meis, het is vooral voor mama's altijd even slikken...maar zij heeft er vast geen moeite mee, en kijkt uit naar de echte eerste grote school-dag!!

  Lieve groetjes van Marianne.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marianne, dank je wel voor je complimentjes!
   Het gaat zo ontzettend goed met onze jongste, vandaag mag ze weer een ochtenden wennen. De juf zei dat het net is alsof ze al veel langer in de klas meedraait, zo leuk om te horen. Het is nu aftellen. Nog 2x naar de peuterspeelzaal en dan mag ze na de vakantie voor het echie gaan beginnen.
   De open huizen route heeft helaas niks opgeleverd, maar er komt een dag dat het ons gaat lukken. Daar zijn we van overtuigd. Kennelijk is het onze tijd nog niet. Tot die tijd zitten we hier goed, we hebben een fijne buurt met lieve buren en nu het betere weer aanbreekt komt er weer een tijd van veel buiten zijn met elkaar, zin in!
   Een hele fijne dag en alvast een fijn weekend Marianne.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir