dinsdag 23 april 2013

Bloesem gevonden!

Afgelopen zaterdag met mijn mams de 21e editie van de Bloesemtocht gelopen. Wat een verschil met vorig jaar! Toen hevige buien, kapotgelopen paden en modder op onze schoenen en broeken. Evengoed heel veel gekletst en lol gehad.
Dit jaar wederom het geklets en de lol, maar daarnaast ook een heerlijk zonnetje. De wind was af en toe wat streng, maar zoveel beter dan de vorige keer.

Afscheid op het station van onze meisjes en opa (mijn paps). Onze jongste stond vrolijk te zwaaien terwijl onze oudste haar tranen stond te verbijten. Het deed ons denken aan het alom bekende schilderij van het zigeunerkindje met de dikke traan die over de wang biggelt.
Een stel wat in de trein zat vroeg of we misschien op wereldreis gingen, gezien het grote verdriet van onze oudste. Hihi, zo leek het wel eventjes. Ze kan soms zo intens verdrietig zijn wanneer iemand vertrekt, zo sneu. Maar volgend jaar gaat ze mee en misschien wil haar zusje dan ook wel gezellig mee stappen.

Zoals verwacht weinig tot geen bloesem. De meeste kleuren kwamen van de jassen van de wandelaars en de vlaggen en versieringen van de bewoners van de diverse dorpjes langs de route.

 Een stoet van bonte kleuren trok door het zonnige maar kale Betuwse landschap.

De bomen stonden op springen, maar weinig bloesem ontdekt. Maar, we blijven net zo lang met de Bloesemtocht meelopen tot we een keer een échte bloesemtocht maken. Al zullen we daarna ook nog steeds mee blijven doen hoor :-)

Mijn mams
 
Vorig jaar was dit pad een grote glibberpartij


Een lekker rustig stukje dijk

Maar toen... ineens was daar dan toch bloesem. We hadden het gezocht en gevonden! Weliswaar niet op de manier zoals je het normaliter zou aantreffen, máár het is bloesem. Super leuk bedacht door de bewoners en natuurlijk ook heel erg lief dat ze meedenken.


De tocht hebben we weer succesvol gelopen, hier gaan we een mooie traditie van maken en waarschijnlijk volgend jaar met 1 of 2 dametjes erbij, zo gaaf!

Dit keer zonder plu, maar met zonnebril én een speldje voor op de medaille!

Zondag weer lekker met de oude kast verder gegaan. 1 Deur is nu helemaal kaal en kan gerepareed worden. De andere deur moet nog helemaal en de kast is ook grotendeel kaal en ook op sommige plaatsen al geplamuurd. Ik post de volgende keer weer wat foto's.

Fijne avond!

Liefs,

Ma~De~Liefste

3 opmerkingen:

 1. Leuk zo'n bloesemtocht. En jammer dat dit jaar alles veel later uitkomt.
  Maar een gezellige tocht hebben jullie gelukkig wel gehad! Met medaille!
  Het is wel aandoenlijk dat je dochter zo moeilijk afscheid neemt.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gerry, ik vind het soms zo moeilijk wanneer onze oudste zo'verdriet heeft. Op school en toen ze op ballet zat had ze bergens last van. Maar met zwemles en als ze bijv. naar een kinderpartijtje gaat gaan de sluizen open en is het dik drama. Terwijl ik bij zwemmen in feite in hetzelfde gebouw blijf en ik van papa's en mama's hoor dat het uiteindelijk super leuk was en dat ook ons dametje genoot. Ik vind het met name sneu voor haar, ze kan dan zo over haar toeren zijn. En ik moet zeggen, ik was vroeger net zo. Had alleen gehoopt dat die trekjes niet overgedragen zouden worden op haar. Onze jongste lijkt wat dat betreft op mijn man. Een super makkelijk en snel tevreden meisje. Misschien maar goed dat ze zo verschillend zijn ;-)
   Fijne dag!
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 2. Wat leuk dat je met je moeder de tocht gelopen hebt, super zeg en dan ook nog mooi weer.
  Verdrietig om afscheid te nemen van je dochtertje, ook al hoort het bij sommige kinderen en gaat het best wel over als ze ouder zijn, het is niet leuk!!!
  Leuk de bloesem onderweg, een origineel idee.
  Fijne week!!!


  Lieve groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir