dinsdag 3 september 2013

Voor bij het logeerbed... eventjes

Achterin de schuur, een nachtkastje van 'eenvoudig' grenen. Ooit eens op de kop getikt bij een kringloop in een plaatsje waar we doorheen reden. Manlief trapte zo hard op de rem dat we blij waren dat we een gordel om hadden... Ik riep iets te hard 'KRINGLOOP' hihi.

Ik was bijna vergeten dat het nachtkastje daar stond. Heb er zelfs geen foto van gemaakt voordat hij de schuur in verdween.

Hierbij dus het eindresultaat. Ik had nog wat French Linen van Annie Sloan staan en een paar leuke knopjes, dus in een dag had ik het kastje klaar.
Voor nu staat hij naast het nieuwe logeerbed, maar voor hoe lang?


Via Facebook ben ik aangesloten bij een besloten groep voor vraag en aanbod in Culemborg. Erg handig, want je komt er snel van je oude spullen af en tikt er soms hele leuke dingen voor weinig op de kop. Zo ook de stoel. Hij komt oorspronkelijk van de IKEA. De plekjes waar de alom bekende inbussleutel in kan laat ik verzinken in het houtwerk, dat plamuur ik dicht en dan kan er een lik verf overheen.

Ook deze kandelaars komen van de beruchte Facebookpagina. Erg leuk en een klusje wat zo gepiept is.

Hier zijn de scholen inmiddels weer begonnen. Wij waren dit keer de hekkensluiters. Aan de ene kant jammer dat het uitslapen, luieren en "we zien wel wat de dag brengt" voorbij is. Maar aan de andere kant ook wel weer fijn dat de regelmaat weer terug is, al moeten onze meiden nog even wennen. Alle indrukken van de klas en de vele kinderen. Onze oudste is begonnen in groep 3, erg spannend, maar vol enthousiasme ging ze van start. Al kreeg ik 's ochtends van manlief een foto doorgestuurd met daarop een toch wel verdrietig meisje. Dan zou je toch door de telefoon willen kruipen en haar plat willen kroelen?!
Onze jongste ging zitten (groep 1) alsof er geen vakantie was geweest, geweldig! Maar ze is erg moe aan het eind van de dag. Ze is echt een slaapkontje, zoals wij haar noemen. Als het even kan slaapt ze de hele dag, tja... dat kan helaas niet. Zodra je haar op bed legt is ze vertrokken, opblijven is aan haar niet besteed :-).

Ik moet ook weer een beetje aan het ritme wennen, al ben ik toch alweer een poosje aan het werk, je hebt toch weer de extra handelingen. Maar ik mag niet klagen. De meiden liggen op 1 oor en ik kruip zo lekker op de bank met wat thee, pure chocolade en de afstandsbediening binnen handbereik. Morgen mijn mamadag, lekker tutten met de meiden, hardlopen en schilderen.

Fijne avond.

Liefs,

Ma~De~Liefste

11 opmerkingen:

 1. Wat leuk kom je van alles tegen en niet te ver weg.
  Mooie kandelaren.
  Nacht kastje vind ik een mooie kleur.
  En zo zijn we weer lekker bezig ;-)

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat handig dat je op die manier aan je spullen komt en ook weer spullen kwijt kunt.
  Wat een belevenis als je kinderen zo naar groep 3 en 1 vertrekken, ik zie de moeders in mijn klas ook een traantje wegpinken hoor, het blijft een grote stap.

  Veel succes met al je klussen.

  Lieve groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige kleur heeft je nachtkastje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je nachtkastje is mooi geworden!
  En oh, wat spannend voor de kinderen. Groep 3, leren schrijven en lezen en rekenen.
  En voor je jongste in groep 1: als ze erg moe is kun je haar ook nog eens een middagje thuishouden en in bed stoppen om bij te komen van alle indrukken.
  Ik wens je veel succes bij al je klussen!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi dat kastje ! Gebruikte je ook wax ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik normaliter ook de clear wax van Annie Sloan, maar dat heb ik dit keer achterwege gelaten. Waarom weet ik eigenlijk niet goed. Misschien omdat ik het kastje zo al mooi genoeg vond :-)
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 6. Wat is dat nachtkastje mooi geworden zeg. De knopjes maken het ook helemaal af! De stoel vind ik ook geweldig. Wat heerlijk he als je zulke juweeltjes kunt toveren...
  Heerlijk dat je kinderen zo graag weer naar school gaan, al blijft het heel vermoeiend als ze nog zo klein zijn... Even extra lekker knuffelen is dan heel fijn...
  Ik wens je een mooie dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat maak je toch weer van niets weer prachtige dingen ...en zo site is superrr ...ben weer naar een vakantiestop terug in blogland en bezig alle posten na te lezen heerlijk weer te kunnen genieten van al die mooie plaatjes van de vakantie's en al die mooie dingen ....ga je posten even nalezen wens je een fijne week lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welkom terug Rosita en dank je wel.
   Veel leesplezier op alle blogs.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 8. Ik kom via de beruchte facebook pagina :-) De stoel en kandelaren komen me bekend voor ;-) Ben benieuwd wat je ervan gaat maken..
  Leuke blog... ik ga je volgen!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Kathleen, Hahaha, leuk dat je me volgt. Je ziet het eindresultaat hier gauw voorbij komen.
   Fijne avond nog.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir