vrijdag 1 november 2013

Familie

Mijn eerste buikkastje ging naar een nichtje van mijn man.

Later volgde de buffetkast voor mijn schoonmoeder en de stoelen voor mijn schoonzusje.

Vorige week kreeg ik een berichtje van mijn neefje, nou ja neefje, hij wordt 26, maar in mijn ogen is hij mijn neefje. Hij had nog spullen uit het huis van zijn beppe, of ik er misschien iets mee kon. Er werden wat foto's gestuurd en 's avonds kwam hij 'eventjes' vanuit Nootdorp naar Culemborg gereden met de spullen. Wat een lieverd.

Een secretaire, een wandkastje en een oude letterbak rijker.
De secretaire en de letterbak mag ik naar eigen smaak restylen en verkopen. Het wandkastje ga ik in opdracht van mijn oom en tante opknappen. Binnenkort is de verjaardag van mijn neefje, dus dan zal ik een kleurenkaart meenemen om te kijken wat voor idee mijn oom en tante hebben.

Een dag later kreeg ik nog een berichtje van mijn neefje, een foto van een andere kast voor zijn toekomstige eerste huis. Waarschijnlijk mag ik die dan ook voor hem gaan opknappen.

Afgelopen weekend werd ik door een andere oom gebeld, ze hadden nog wat stoelen waarvan de stof/ het leer losliet. Of ik er misschien iets mee kon. Ook deze keer werden er weer wat foto's gemaakt en naar mij gestuurd.
Helaas waren deze echter een stapje te ver. Stoelen waarvoor we stof zouden moeten naaien, en laat dat nou net niet mijn sterkste punt zijn. Of beter gezegd helemaal niet mijn ding. Mijn oom heeft daarop de stoelen naar de stort gebracht. Jammer maar helaas.

Het oude naaimeubel van mijn omaatje staat op de logeerkamer, dicht, met wat spulletjes van Ma~De~Liefste erop. 1 Keer heb ik hem open gehad en wat geprobeerd. Maar na een paar gebroken naalden, een (naar mijn idee) op hol geslagen machine en een boel getier verder gaf ik het op. Misschien toch maar eens een cursus volgen.

Lief dat familie en vrienden aan mij denken. Soms is het zo lastig om iets leuks te vinden en dan ook nog eens voor een leuk prijsje.
Al moet ik zeggen dat ik de afgelopen tijd toch best veel geluk heb gehad met het vinden/kopen/krijgen van leuke nog op te knappen spullen. Voorlopig heb ik niks te klagen over werkvoorraad hihi. Heerlijk!

Ik wens jullie een heel fijn weekend.

Liefs,

Ma~De~Liefste

10 opmerkingen:

 1. Leuk dat je ook door de familie bedacht wordt!
  Zo te zien kun je voorlopig even weer vooruit!
  Veel succes!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, echt super lief dat ze aan me denken.
   Een hele fijne week.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 2. Hoi Mirjam,
  Wat een mooie spullen heb je weer bij elkaar. Wat lief van je neefje dat hij aan jou dacht... Dat wandkastje voor je oom en tante gaat vast heel erg mooi worden. Ik ben nu al heel benieuwd naar het resultaat. Wat is het toch heerlijk he, om van die stukken op te knappen...
  Ik wens je een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik heb er weer zo'n zin in Mirjam. En inderdaad erg lief dat hij aan zijn grote nicht dacht :-)
   Ik heb gisteren met mijn tante gesproken en ze wil het wandkastje graag wit hebben, maar dan niet spierwit. En een beetje een oude look, dus dan kan ik gaan oefenen met doorschuren.
   Een hele fijne week.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 3. Jij kan weer lekker bezig zijn.
  Heerlijk.
  Ik heb laatst een stoel bekleed.
  Moest ook naaien en dat is net wel mijn ding ;-)
  http://anita-roth.blogspot.nl/2013/10/stoel-is-klaar.html

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoals ik al op je post reageerde, echt heel erg knap dat je dat kan. Ik moet echt eens een cursus gaan volgen, want ik zie zoveel leuks en moois wat ik nog niet kan maar wel graag zou willen kunnen haha.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 4. Wat een geluk dat de mensen om je heen aan je denken, dat maakt het voor jou leuk en jij weet er toch wel raad mee.
  Ook mooi dat je opdrachten krijgt van familie, zij hebben dus wel vertrouwen in je!!!!Een supercompliment toch.
  Heel veel succes, dit worden vast weer mooie spullen.

  Lieve groetjes, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt een compliment en een heel erg lief compliment. Ze hadden ook nog de kringloop overwogen, maar toen toch maar eerst met mij gebeld. Zoiets grijp ik met beide handen aan, gaaf.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heerlijk toch dat ze aan je denken dan kan je je weer lekker creatief uitleven ...en dat kan je heel goed wel ff foto's maken he hahahaha we willen wel meegenieten van je mooie kunsten ...fijne week lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir