woensdag 18 december 2013

Leuk, leuk & leuk

Ik ben begonnen met het schilderen van het wandkastje voor mijn oom en tante. Ik zag erg op tegen het afplakken. Want de latjes eraf en het glas eruit halen was geen optie. Zulke tere stukjes hout, ik was veel te bang dat ik meer zou slopen dan me lief is.

Uiteindelijk viel het reuze mee, maar het is wel een tijdrovend werkje. Alle hoekjes en rondingen.

 
Mijn ouders namen vorige week weer een meubel van hun buren mee. Een bureautje. Onze buurman (restaurateur) nam een kijkje. Hij wist ons te vertellen dat he bureautje in ieder geval antiek is, zo'n 100 jaar. Maar niet een echte Chippendale, zoals werd vermoed. Dat zou helemáál lief zijn geweest, als ik dat zomaar gekregen had!
 

Afgelopen zaterdag was het kijkdag bij het ballet van onze jongste. Wat hebben we genoten. We hadden al een donkerbruin vermoeden over hoe ze het op dansles zou doen. Ze houdt alles geheim voor ons, we zouden het wel zien op de einduitvoering aan het eind van het jaar. Grapjas.
Gelukkig gunde de juf ons een kijkje in de keuken en ons vermoeden werd bevestigd. Ons jongste dametje is een erg makkelijk meisje, maar als ze iets in haar hoofd heeft dan krijg je dat er niet zomaar uit. We vonden haar meer een type voor voetbal, of een zelfverdedigingssport. Maar nee, zij wou, net als haar grote zus, op ballet. Dus zo gezegd zo gedaan. Eerst een proefles uiteraard. Ze was helemaal om! Ballet is het voor haar.
Ik had eens een foto op internet voorbij zien komen, van jonge ballerina's aan de bar. Netjes zoals de juf het voordoet. Op 1 na, die hing ondersteboven. Nu raadt je het misschien al... onze dame zagen wij hier ook wel voor aan. Ze schaamt zich immers nergens voor en zeg jij A blijft zij volhouden dat het B is. Ze is een fladderaar, zoals haar kleuterjuf zegt. Een sociaal meisje en heerlijk rommelig. Iedereen doet netjes, behalve zij, heerlijk. De juf gaf ons ook het advies om daar niets aan te veranderen, laat haar zoals ze is, een genot om in je klas te hebben.
Dus de zaterdag bij ballet... deze foto behoeft geen tekst hihi.

 
Ze deed verder hartstikke leuk mee, de concentratie op haar snoetje was aandoenlijk. Maar ze had echt van die typische momenten, we hebben ons kostelijk vermaakt en hopen echt van harte dat ze altijd zo heerlijk zichzelf zal blijven.
 
 
In huis is inmiddels alles in Kerstsfeer. Vorige week, met een winters zonnetje in de woonkamer, wat foto's gemaakt.

 
Dit Kerststal tafereel is nog van mijn opa en omaatje geweest. Ik weet nog dat ik er vroeger, hetzij héél voorzichtig, mee mocht spelen.
Op een gegeven moment heb ik het van hen gekregen, voor in ons eigen huisje. Toen we nog met zijn tweetjes in Maren-Kessel woonden heb ik het wel eens uit het doosje gehaald en neergezet. Maar toen we in ons huidige huis kwamen, met de katten en later de meiden, durfde ik het niet zo goed ergens te zetten. Bang dat iemand er mee aan de haal ging en het zou breken. Elk jaar kwam het weer met de versieringen naar beneden. Ik opende wel het doosje en soms haalde ik er een figuurtje uit. Ze zitten nog in de tissues/ velletjes keukenpapier van vroeger. Maar altijd plaatste ik het weer terug in de grote doos.
Dit jaar hebben we een mooie oude kast in de kamer staan, enigszins buiten bereik van de katten en onze meiden blijven er netjes vanaf. Dit jaar kwam het weer naar beneden, maar ging het niet meteen weer terug naar de zolder. Een mooi plekje, met een mooie herinnering aan vroeger.

 
De laatste week van het school- en werkjaar zit er bijna op. Morgen mijn laatste werkdag en 's avonds de Kerstviering op school. Zo benieuwd hoe ons oudste dametje de rol van engeltje zal vertolken. Elke dag oefent ze haar liedje, met een zoet hoog kinderstemmetje. De camera ligt alvast klaar, batterij opgeladen. Je kan maar voorbereid zijn.
 
Hebben jullie (al) leuke plannen voor de komende feestelijke dagen?

Ik wens jullie een hele fijne dag en rest van de week.

Liefs,

Ma~De~Liefste

2 opmerkingen:

 1. Hoi Mirjam,
  Ik heb ook twee dochters, wel wat ouder dan die van jou. Oudste moest en zou ook op ballet. Ze heeft het ruim een jaar volgehouden. Na de eerste grote uitvoering had ze er genoeg van. Veel te zenuwachtig steeds en daardoor buikpijn... Jongste vond ik nooit een type voor ballet, beetje ruwer en zo... ik dacht aan gym of jazballet of zo... maar zij wilde voetballen. Dus eerst bij de ukkies en ze hield het vol tot ze ruim volwassen was... Zulke verschillende meiden...
  Je kerstversieringen zijn prachtig, vooral die met een speciale herinnering... Koester ze...
  Ik wens je een heerlijke dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij ook een hele fijne dag Mirjam.
  Wij denken ook dat dit slechts een moment is dat ze graag wil balletten. Ze had het gisteren over streetdance en voetbal of misschien hockey. Wellicht iets meer in haar straatje haha. Eerst dit seizoen afwachten en dan zwemles. Dat staat bij ons op nummer 1 en daarna gaan ze voor het echie ;-) Onze oudste wil weer terug naar ballet. Zij is echt een danseresje, vindt voor publiek optreden het mooiste wat er is, terwijl onze jongste ook heel anders is, lekker lomp op zijn tijd :-).
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir