zondag 26 januari 2014

Wit

Bij mijn ouders in Drenthe is een een laag sneeuw gevallen. Bij ons (gelukkig) niet. Al vind ik het wel sneu voor onze meiden. Hun nieuwe sneeuwlaarzen staan nog ongebruikt in de hal. Wachtend op die eerste sneeuwvlokken. Zo 'betrapte' ik laatst onze meiden, bij de voordeur, naar buiten starend en onze oudste zei tegen haar zusje: "Ik hoop zo dat het gaat sneeuwen..." Waarop een sippe "Ja" over de lippen van onze jongste kwam.

In huis is genoeg wit te vinden. Een plank uit de gang een lik met de witkwast gegeven, ik ben bezig met de twee tafeltjes en het kastje voor mijn oom en tante is gereed. Het staat al sinds Kerst te pronken op de logeerkamer, maar het kwam er steeds maar niet van om een mooi plaatje te schieten... dan weer te somber of simpelweg omdat hij nog niet in elkaar was gezet. Máár, afgelopen woensdag piepte ineens het zonnetje naar binnen. Gauw het kastje van boven gehaald, de halve kamer ontruimd om plaats te maken en voilá.


Volgende week breng ik hem naar mijn oom en tante. De reacties via Facebook waren al zeer positief, dat doet me goed.

Gisteren heb ik de salontafel verkocht en volgende week donderdag ga ik het nachtkastje naar zijn nieuwe eigenaar brengen. Altijd fijn om blije reacties te krijgen en het zorgt bij mij weer voor plek voor nieuwe op te knappen meubels. Ik heb er zin in!

Gaan jullie nog wat leuks doen op deze grauwe (bij ons althans) zondagmiddag? Ik hou het bij schilderen en me verdiepen in mijn boek. Ik wens jullie een hele fijne zondagmiddag toe.

Liefs,

Ma~De~Liefste

8 opmerkingen:

 1. Compliment hoor! Het kastje is prachtig geworden!
  Lastig he met het licht om te fotograferen. Af en toe schiet ik ook ineen keer omhoog als er een straaltje licht komt!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel herkenbaar Gerry... goed licht? Dan moet alles even wijken voor dat ene goede plaatje :-)
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 2. Jammer van die sneeuw:) hi, hi, onze oudste heeft in Zuid Duitsland nu volop sneeuw en jongste die in Groningen studeert ook al en wij...helemaal niets:)
  Je kastje is prachtig, wat fijn dat je ook iedere keer complimenten mag ontvangen, dan doe je het goed!!!

  Lieve groetjes en bedankt voor je lieve reactie bij mij,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen dank Eefie. Vond het erg fijn om te lezen dat je weer thuis bent.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 3. Hoi Mirjam,
  Je bent weer heerlijk bezig geweest. Jammer voor je meisjes dat het nog niet sneeuwt, de laarzen zullen nog even moeten wachten, maar na woensdag gaat het in het hele land winteren zeggen ze.... dus misschien?
  Het kastje voor je oom en tante is heel erg mooi geworden hoor, daar zullen ze heel blij mee zijn. Ik ben ook heel benieuwd naar hoe de tafels gaan worden...
  Ik wens je een heel fijne avond en een prachtige nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik las ook al zoiets... wellicht halverwege de week ook bij ons winters weer. We merken het gauw genoeg. Ook al ben ik er zelf ook niet zo van gecharmeerd (met name vanwege het woon werk verkeer), toch hoop ik dat er voor de meiden een pak valt, ze kijken er zo naar uit.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 4. Lekker binnengebleven vandaag, want brrrr, er ligt een pak sneeuw en alles is wit! En ik maar roepen dat het geen winter meer wordt. Groetjes vanuit Drenthe
  Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi ja, ik las het... alsof je het hebt afgeroepen. Net als wanneer je onderweg bent en zegt dat het zo lekker rustig is onderweg en je prompt in de file staat. Ach ja, veranderen kunnen we het niet, dus dan maar even aanpassen. Een fijne week Hennie.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir