zaterdag 22 februari 2014

Magnolia... ja graag!

De voorjaarsvakantie alweer bijna achter de rug.

Een mooi begin met Valentijn, manlief en ik uit eten in het buurplaatsje Houten en onze meiden een avondje uit logeren bij oma. Ik had mijn man voor zijn verjaardag onder andere een etentje bij een lekker sushi restaurant beloofd en we waren 12 jaar samen, dus een mooier moment dat Valentijn was er niet.
En de meiden hebben genoten bij/ met oma en wij hebben genoten, da's mooi toch?


Manlief was al een poos op zoek naar een bootje. Met name om lekker te gaan vissen met vrienden, maar ook om zijn 3 blondjes eens mee uit varen te nemen. Eindelijk was het dan gelukt! Maar er moest nog het nodige aan gebeuren, de kokkels zaten in grote getale aan de onderkant en ook de verf liet te wensen over. Via een zoektocht op Facebook een ruimte gevonden waar hij de boot wat TLC kon geven.
Meerdere mensen hadden bij de houtdrogerij van een meubelfabriek een ruimte voor opslag en onderhoud en mijn man raakte aan de praat met een van hen. Van het een kwam het ander en er werd gevraagd of mijn man misschien nog iemand wist voor een oude kast, want ze waren de boel aan het leegruimen. Wat een toeval! Zie hier de nieuwste aanwinst van Ma~De~Liefste. We vermoeden dat het onder onderstel van een buffetkast is, gezien de sporen op het bovenblad.


Nu hadden we gedacht om de kast die erachter staat, het bovenstel van een buffetkast, er zo lang op te zetten. Maar nou liep ik afgelopen woensdag met de meiden door de stad en wat zag ik staan... Magnoliatakken. Dat kon ik niet weerstaan, dus met zijn drietjes de bloemist aan haar jasje getrokken en gevraagd wat ze ervoor wilde hebben. Afgerekend en een tak rijker liepen we huiswaarts.
Mijn grote glazen fles van de rommelmarkt in Apeldoorn van vorig jaar van boven gehaald, gevuld en de tak erin gezet. Hij is mega groot, de fles loodzwaar, maar wat staat het gaaf. En wat is het mooi om elke dag weer een verandering te zien.


Jullie begrijpen dus wel dat de kasten nog even los van elkaar blijven staan, eerst die tak uit laten bloeien en dan kunnen we weer wat ruimte creëren.

Afgelopen maandag heb ik 1 van de bijzettafeltjes verkocht. De nieuwe eigenaresse vroeg ook of ik een buikkastje voor haar op wil knappen. Laat ik nou net een zwak voor buikkastjes hebben, dus ja graag!
Misschien dat ik hem vandaag al mag ontvangen van haar. Zo leuk, een nieuwe opdracht erbij!

Hebben jullie ook de vakantie al bijna versnoept of gaat die voor jullie dit weekend pas in? En nog leuke plannen in het verschiet?

Wij gaan straks met onze oudste naar het zwembad, ze mag gaan proef zwemmen voor haar A diploma. Zo spannend. Ze is inmiddels anderhalf jaar bezig, met af en toe een flinke strijd en nu ineens vliegt ze door het bad.
Verder ben ik druk met het schilderen van de trap. Oude vloerbedekking eraf (dat vloog er werkelijk af), maar over de lijm wil ik het niet meer hebben hahaha. Uiteindelijk is het gelukt en staat de trap in de grondverf en in de eerste laag. Dat is dan het laatste wat ik in dit huis doe... wil de centjes én mijn energie bewaren voor onze toekomstige stulpje. Al is dat soms best lastig, want ik wil zo graag dingen veranderen/ aanpassen. Ach ja, met mijn opdrachten en ander werk kan ik ook mijn energie kwijt :-)

Ik wens jullie een heel fijn weekend.

Liefs,

Ma~De~Liefste

6 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd nog met jullie huwelijksdag....
  Leuk om een bootje te kopen, heerlijk klussen en dan het water op.
  Wat een toeval dat die kast daar stond, voor jou weer een mooi project.
  Leuk dat het zo loopt met de opdrachten, voor jou een stimulans!!!

  Plezier bij het zwemmen...

  Lieve groetjes, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel Eefie.
  Het zwemmen was een succes, volgende week afzwemmen.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Mirjam,
  Nog gefeliciteerd met jullie 12-jarig samenzijn. Lekker uit eten geweest dus. Altijd goed natuurlijk! En wat leuk zeg, een bootje voor het vissen en zo nu en dan gewoon even varen. Maar wel nog een flinke opknapper. Daar draai jij je handen niet voor om toch? En zo heeft het ook nog een mooie kast opgeleverd.
  Ik lees hierboven dat het zwemmen een succes was en dat er volgende week afgezwommen gaat worden... Veel succes voor je meisje...
  Ik wens je een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Mirjam,
  Gefeliciteerd met de verjaardag van jullie trouwdag. Leuk om met een etentje te vieren.
  En je hebt weer een mooie kast gekregen om onder handen te nemen.
  Ja, zo'n bootje zou toch prachtig zijn voor de zomer. Heerlijk een beetje dobberen, vissen, genieten van de omgeving.
  Ik wens je nog een mooie zondag!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi,

  ja leuk hé, dat afzwemmen :-) wat een feest!

  geniet ervan!

  liefs, Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 6. nog van harte met jullie trouwdag en dat moet natuurlijk gevierd worden he .....kids lekker naar oma en de rest is goed gekomen heerlijk zo bootje en jij weer een kast rijker ... prachtig die tak dat is echt genieten heb ook zo boompjjeeee staan hihih te klein dus kan er geen tak vanaf halen dus moet ook maar eens opzoek naar een zak want hij is wel superr .... geniet lekker en wens jullie een fijn weekend lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir