woensdag 5 maart 2014

Yes!

De afgelopen was de spanning in ons huis te snijden... Het afzwemmen voor het A diploma van onze oudste naderde.

Vrij onverwacht (ik dacht, ze moet nog eventjes blijven oefenen voordat alle vlaggetjes op groen staan) kreeg ze een formulier van de badjuf voor het proefzwemmen. Jubelstemming... tot de dag van het proefzwemmen. Omgekleed en wel stonden we klaar in een overvolle kleedkamer, de spanning was van haar snoetje af te lezen en toen ik haar ernaar vroeg werd het bevestigd met 2 dikke tranen en een pruillipje. Toen werden de kids naar het zwembad geroepen en hoorde ik ineens iemand zeggen dat broertjes/zusjes niet mee mochten... Daar sta je dan, in je uppie met twee blonde koppies die je vragend aankijken 'Met wie loop je mee mama?' Ik wilde onze jongste naar de kantine sturen, toen zij ook ineens in huilen uitbarstte. En onze oudste dreigde weer te gaan brullen omdat ik dan wel naar de kantine zou gaan en alles vanachter het glas te bekijken. Gelukkig nam de badjuf haar mee en zagen we elkaar toen wij aan een tafeltje plaats namen en zij op een bank tussen alle andere kinderen ging zitten. Pfff!
Na afloop een nieuw formulier mee, er mag afgezwommen worden!!

Afgelopen zaterdag was de grote dag. Een oom, tante en neefje van mij (allen badjuf/-meester), mijn beste vriendin (ook badjuf geweest) en haar kleine meid en opa&oma waren van de partij. Als een karavaan reden we van Culemborg naar Geldermalsen. Het zwembad en de parkeerplek er omheen leek wel een bijennest of mierenhoop. Wat een drukte. Onze oudste had al aangegeven dat ze kriebels in haar buik had, maar gelukkig waren een paar geruststellende en aanmoedigende woorden dit keer voldoende.

O wat deed ze het goed! Zegt natuurlijk elke moeder of haar kind... maar als ik terugdenk aan de laatste paar lessen, dan dacht ik wel eens bij mezelf 'komt dit ooit nog goed?' Nu zwom ze de sterren van de hemel. Na afloop kusjes, knuffels en presentjes en het diploma en de medaille werden de afgelopen vol trots aan iedereen getoond. Heerlijk!

Afgelopen maandag heeft ze samen met papa een nieuw badpak uitgekozen. Ze kan niet wachten om hem vanmiddag aan te doen, want ja... ze heeft de smaak nu te pakken en wil meteen door voor B. Ik zeg doen!


Het buikkastje voor de koper van het bijzettafeltje is klaar.
Eerst voor ze zekerheid een laag grondverf, dit ter voorkoming van eventueel doorbloeden van het hout. Vaak zie je dat bij witte verf snel er doorheen. Nu is dat niet het geval.

Op verzoek de greepjes ook meegenomen met het schilderwerk. En ik heb vanochtend het gehele kastje afgewerkt met de soft wax. Deze moet nog zo'n 24 uur intrekken en dan is hij klaar om opgehaald te worden.

Ik had gisteren een extra vrije dag, mijn schoonmoeder werkt in de horeca en woont in Brabant. Aangezien carnaval daar in volle gang is/was, moest zij werken en kon ze helaas niet op de meiden passen. Maar voor mij een mazzeltje, want ik had op die schitterende zonnige dag vrij!
Vanochtend zag het er even wat minder uit, maar inmiddels is het weer een strak blauwe lucht met een heerlijke zon. Is het bij jullie ook zo lekker zonnig?

Ik ga maar eens naar buiten, lekker een frisse neus en mijn fiets halen. Toen ik gisteren naar de markt ging heb ik hem bij de fietsenboer afgegeven voor een onderhoudsbeurt. Dan is hij weer klaar voor veel fietstochtjes en natuurlijk de breng en haalmomenten van school.

Ik wens jullie een hele fijne dag.

Liefs,

Ma~De~Liefste

3 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met het resultaat van je dochter. Je moet het toch maat even doen.
  En nu op voor B, ze zeggen dat dat veel sneller gaat.
  Je buikkastje is weer heel mooi geworden.
  En we gaan de tijd van wandelen en fietsen weer tegemoet!
  Veel succes en geniet!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zal je dochter blij zijn met haar A diploma, proficiat hoor. altijd spannend om af te zwemmen, ook voor ouders:)
  Je buikkastjes is mooi geworden, heerlijk als er weer een project afgerond is.
  Hier was het ook volop carnaval, ik moest werken aan de overkant...dus ik heb er ook weinig van meegekregen.
  Hier volop zon, heerlijk vanmiddag in de tuin.

  Lieve groetjes, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He wat heerlijk dat ze de diploma heeft gehaald wat zou je trots zijn en zij blij ...en natuurlijk op naar de B. Weer een project af op naar de volgende ;-) .... Hier vandaag een flauw zonnetje maar ja genieten gewoon van wat we krijgen hoor kan slechter ...wens je vast een fijn weekend toe lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir