woensdag 23 september 2015

Zoektocht

De sleuteloverdracht laat nog even op zicht wachten, maar toch alvast op zoek naar leuke kasten voor op de nieuwe kamers van onze meiden.

De oude kasten waren van de grote blauw gele woongigant, leuk, maar om nu die kasten uit elkaar te blijven halen en vervolgens weer in elkaar te zetten zal ze niet veel goed doen. Dus besloten om de oude kasten te koop aan te bieden en ter zijner tijd "nieuwe" te kopen.

Ik kan het dan niet laten om alvast te gaan zoeken. Ook al weet ik dat er geen bezem meer bij kan in de opslag en dat de ruimte in het vakantiehuisje beperkt is. Dit tot enige ergernis van manlief... hihi.

Avonden turen naar mijn scherm, verschillende zoekopdrachten invoeren, vele momenten waarop ik Marktplaats en alle verkopers en bieders vervloekte en dan... YES! Een vreugdedansje volgde. Een mooie oude biedermeier gevonden, in Amsterdam of all places. Er werd even geslikt toen ik dat tussen al mijn gejoel en gedans door aan manlief liet weten. Amsterdam?!

Aanhanger geregeld, de meiden ieder een tasje met lekkers en bieb boeken op de achterbank geplant en tuffen maar. Een hele onderneming, maar wel gezellig. We kwamen in de Rivierenbuurt terecht, een mooie oude benedenwoning. Mevrouw, een vieve Amsterdamse dame van 84 lentes, gaat naar een verzorgingstehuis (wat klinkt dat rot... tehuis) en samen met haar kinderen werden alle spullen met zorg uitgezocht. Wat kan er mee en wat moet weg. De kast, nog van de beppe van mevrouw geweest kon helaas niet mee. Het is dus met recht een oudje, deze kast.


Detail van de kast. In plaats van het oude beslag een mooi oud porseleinen knopje.
Onze oudste zal deze op haar kamer krijgen nadat ik hem onder handen genomen heb.

De kast werd op de aanhanger geladen en we konden aan de terugreis beginnen. Kast 1 was geregeld. Maar waar zouden we hem laten? Uiteindelijk is hij bij ons op de slaapkamer op de begane grond beland. Kledingrek naar boven, bed een stukje opzij en tadaa :)

Nu moest ik echt wachten met de zoektocht naar een tweede kast. Hmm... vervelend, want het 'kriebelt'. Maar ja, de ruimte is er nu helemaal niet meer naar in ons klein maar fijne stekkie.

Gisteren, na de administratie, een strijksessie en nog wat gerommel in huis toch weer even achter de laptop gekropen. Wie weet was er weer wat moois te vinden. En ja, ik hoorde mijn man nog zeggen "Wacht nog even tot we de sleutel hebben, dan heb je zeeën van ruimte." Ja lief, ik wacht, ahum.

Weer een mooie kast gevonden. Geen biedermeier maar een ander mooi oudje. Dit keer wat dichterbij, in Hengelo (Gld) en wederom voor een zeer zacht prijsje én de kast mag tot de sleuteloverdracht bij de verkopers blijven staan. Hier kan mijn man toch niks op aanmerken? Haha.

De aanwinst van gisteren. 
Onze jongste kan, net als haar moeder, haast niet wachten tot hij klaar is.


Nu rustig aftellen naar de dag van de sleuteloverdracht... even geduld a.u.b. En even geen driftige speurtochten meer op Marktplaats ;)

Fijne dag allemaal.

Lieve groet,

Mirjam
MaDeLiefste


7 opmerkingen:

 1. Super geslaagd dus. Zelf ga ik ook wel kijken bij de kringloop in Ruurlo en Borculo. Heb er al wat weggesleept voor mijn cosy cot in Ruurlo, daar heb ik nl wit/grijs brocante. Thuis meer het stoere landelijke met kalkverf enzo.
  Groetjes Coby
  ps heb je het bakkertje al gevonden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Coby,
   ja, we zijn er alleen nog niet geweest, slechts langs gereden. Maar we hebben hem gespot, dus gaan hem zeker een keer een bezoekje brengen :)
   De kringlopen staan op mijn lijstje, ben ook daar helaas nog niet geweest, maar dat gaat helemaal goed komen.
   Fijne dag nog.
   Lieve groet,
   Mirjam

   Verwijderen
 2. Ik kan me voorstellen dat je staat te popelen tot de dag van de sleuteloverdracht plaatsvindt.. wauw wat een mooie kasten!!

  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moet je gewoon wel gaan volgen! Zoveel plannen en een oude boerderij om inte richten, misschien wel verbouwen..... Vergeet niet te bloggen hoor. Ik ben reuze benieuwd naar je vorderingen. Over die kasten geef ik je mijn zegen. Ze zijn geweldig. Succes en groetjes, Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ontzettend lief Hetty. Dank voor je lieve reactie en je zegen op de kasten.
   Fijne avond.

   Lieve groet,
   Mirjam

   Verwijderen
 4. Wat spannend he. Nog even geduld.....maar je hebt toch maar mooi al 2 plaatjes van kasten gevonden. Ook ik ga je volgen want ik ben toch ook wel heel benieuwd naar alles.
  Fijne avond

  grtzz Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Brigitte,
   Dank je wel voor je compliment én dat je me gaat volgen. Super.

   Fijne avond.

   Lieve groet,
   Mirjam

   Verwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir