woensdag 24 augustus 2016

Stapje voor stapje

Wat ben ik hier al lang niet meer geweest, shame on me!

Er was ook niet heel veel nieuws onder de zon, qua verbouwen, dus ik had ook niet zo heel veel om over te bloggen. Al zeg ik het zelf.

Maar stapje voor stapje, zoals de titel al aangeeft, komt er weer een beetje gang in de zaken rondom de boerderij.

Voor de bouwvak zijn de klussers druk geweest met het plaatsen van nieuwe kozijnen in het voorhuis. Zo zit er op de plek van de oude zijdeur een groot raam.

Foto 2015

Edu riep me met de woorden 'neem je camera mee'. Als dat geroepen wordt, dan is er iets haha.
Ik dacht eerst toen ik binnendoor liep, dat de deur open stond, zoveel licht. Maar toen ik beter keek zag ik dat het raam er al in zat. Wat een bult licht hebben mijn ouders er straks bij in de woonkamer zeg!

Kiekeboe


De vakantie en bouwvak kwamen er tussendoor. Het was eventjes stil aan de voorkant. Ook wij hadden simpelweg niet de tijd om iets aan te pakken. En het grote wachten is nog altijd op de financiering, dus we kunnen ook nog niet veel... eerst dat dak hè.

De vakantie is weer voorbij en we kunnen toch niet helemaal stil zitten.
De binnenplaats tussen het achterhuis en de bijschuur is in feite het deksel van één van de vele mestputten die we rijk zijn.
De muur waar je op kijkt is de achterwand van de keuken van mijn ouders. Deze wordt 1 meter naar achteren uitgebouwd. Maar voordat dat kan, moet die deksel eraf, de put lek 'geprikt' worden en al het puin erin gegooid worden. Dan het welbekende zand erover en men kan met de keuken aan de slag.

Foto 2015
Vorige week hebben mijn vader en Edu een begin gemaakt door een sleuf te zagen in het deksel. De zijmuur van ons deel staat namelijk op het deksel. Dus stel ze gaan het deksel slopen, dan bestaat de kans dat de muur meekomt, met alle gevolgen van dien...  Via de aannemer kon een speciale zaag geleend worden. Wat een apparaat en wat een kabaal!Volgende week komen ze van het sloopbedrijf wat een stukje verderop zit met een kraan het deksel slopen, de put lek 'prikken' en het slooppuin in de put gooien.

In het voorhuis hebben mijn vader en Edu ook een begin gemaakt met de voormalige badkamer van het voorhuis. Deze wordt straks bij ons deel betrokken, bij de bijkeuken.

Prachtig als dat jaren 80 bruin, vinden jullie ook niet? Elke natte ruimte is in die stijl, zelfs met houten schrootjes bij onze badkamer. Een soort 50 tinten bruin meets Zweedse sauna hahaha.
Uiteraard wordt dat straks héél anders, maar voor nu voldoet het prima. Er zit ook nog een douche in deze badkamer. Deze blijft nog in tact en kunnen we gebruiken wanneer we bij ons met de badkamer aan de slag gaan.

Foto 2015

Het oude bad (loodzwaar overigens) is eruit, nog eventjes geduld voordat we de doorbraak kunnen maken naar ons gedeelte.


Nog voor de vakantie werd ik door een moeder van school op een nieuw stukje van het tijdschrift Naober gewezen. Er werden nieuwe naobers gezocht. Misschien was dat wel iets voor ons. Ik dacht, doe eens gek, ik ga ze mailen. Van het een kwam het ander en zie hier het interview met ons. Samen met 3 andere nieuwe naobers staan we erin.


Een hele leuke ervaring. Zowel met de journaliste als de fotografe. Er werd gezellig gekletst en met de fotografe liepen we over het terrein, op zoek naar geschikte en fotogenieke stukjes voor in het blad. Wat een mooie kans.

Ik zie dat het alweer tijd is om te lunchen. Lekker wat makkelijks in elkaar flansen en heerlijk buiten in het zonnetje genieten.

Hoop dat jullie vandaag ook een beetje kunnen genieten van het mooie weer.

Fijne dag nog en tot de volgende post!

Liefs,

Mirjam

1 opmerking:

  1. Wat wordt het mooi, ik kijk al weer uit naar het vervolg.
    En ook houd ik de noaber in de gaten!
    Fijne zondag.
    Groetjes Gea

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir