maandag 26 november 2012

Drogen maar...

Een heerlijk weekend achter de rug. Ik hoop dat jullie ook hebben genoten.

Zaterdagavond een Sintviering gehad bij de brandweer. De meiden waren door het dolle heen! Eerst een beetje afwachtend, maar uiteindelijk werd er uitgebreid gedanst met de pietjes.

Gisteren lekker aan het schilderen geslagen.

Onze oudste was toch niet helemaal blij met de kleur van het stoofje (wit en grijs), dus mama mocht hem helemaal grijs maken. "Nu is hij véél mooier mama!" kreeg ik na afloop te horen.
Het dienblad en de tafelpoot hebben hun laatste lik verf gekregen en het kastje is nu ook zo goed als klaar.

Vorige week heb ik een opdracht gekregen! Ik vind dat zo leuk! Dit is mijn 2e opknap-opdracht sinds ik met Ma~De~Liefste ben begonnen.

Het buikkastje wat mijn ouders hadden opgehaald in Hoogeveen (ligt op de route van en naar ons) mag ik mat antraciet schilderen voor de koper van mijn laatste buikkastje. Die heeft bij de koper thuis een plekje gekregen. Dit Drentse buikkastje zal dan in de showroom komen te staan.

Het buikkastje bleek toch wat meer 'geleden' te hebben, dus ik kon manlief aan het werk zetten om de lades te repareren. Uiteindelijk stond het kastje en een lade in de spanbanden. Zodra het goed uitgehard is kan ik hem gaan schuren.
Vorige week ben ik met de meisjes op verfjacht gegaan. Naast de gebruikelijke grondverf ook geslaagd voor de matte antraciet die ik zocht voor mijn opdracht.
Overigens hebben de meisjes liever dat ik de meest zoete kleurtjes koop, toch vinden ze het een uitje om naar de bouwmarkt te gaan. Of zou dat misschien komen omdat ze dan een ballon krijgen bij de kassa? ;-)
 
Hier een kiekje van alle drogende spullen.
 
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, het is echt fijn dat de verf van Noir&Blanc niet geurt. Ik kan naar hartelust schilderen in huis, zonder dat we dagenlang in een verfwalm leven.

De kop is er weer af, de Sint nadert gestaag en ook het einde van het jaar. Ik zag vandaag in mijn agenda op het werk dat het nog maar 35 dagen duurt tot oudjaarsdag. Waar blijft de tijd?! Alsof we een sprintje trekken...

Voor nu lekker genieten van de feestelijkheden die nog op het programma staan en alle leuke dingen van mijn 'toko' :-).

Een hele fijne week allemaal!

Liefs,

Ma~De~Liefste


7 opmerkingen:

 1. Is je man daar ook blij mee dat de geverfde meubels in de woonkamer staan ;)? Het jaar vliegt zo voorbij he?! Succes met je 2de opdracht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel!
  Haha, ja hoor, hij vindt dat geen probleem. Soms slingeren er hengels en andere visspullen door het huis en de andere keer geschilderde meubels. Nog een voordeel van die verf, hij droogt heel erg snel, dus we hoeven niet in polonaise door de woonkamer ;-)
  Fijne avond!
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je blijft er druk mee. Fijn dat je in elk geval binnen ook uit de voeten kunt.
  Veel plezier bij de voorbereidingen naar Sinterklaas met de kinderen.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben je heerlijk bezig!
  En wat leuk dat je kinderen nog jong zijn.
  Onze dochter is al 'oud' haha 22 wordt ze.
  Maar ik vond het zo'n leuke tijd.
  Ze heeft het zelfs gered om ons een jaar voor de gek te houden.Ze wist al dat Sint niet bestond maar vond het zo sneu voor ons.
  Hoe vind je die..
  Werk ze.
  Lieve groetjes, Annette

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat 'n verfwerk heb je weer voor de boeg. Maar wel leuk, hoor, zo'n opdracht.
  Ik hoop, dat je het resultaat gauw op de foto zet. Ben benieuwd naar dat matte grijs...
  Vriendelijke groeten,
  Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat lekker dat je ongestoord alles kunt laten drogen, zo gaat dat hier ookhoor en heelrijk he dat de verf niet ruikt!!!!
  Leuk dat je er opdrachten aan overhoudt, heerlijk dat mensen je werk waarderen...en jij hebt er heel veel plezier in.

  Geniet van je avond,
  Lieve groetjes,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat heerlijk toch dat je bij mama je zelf aan kan geven wat je wel mooi en niet mooi vind hahahah ....en wat leuk dat je weer een opdracht heb dat is een eer op je werk ...prachtig toch ben benieuwd hoe het kastje gaat worden ....fijne week en veel plezier in deze feestdagen ...lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir