zondag 18 november 2012

Druk én lui

Lekker productief bezig geweest. Afgelopen vrijdag de tafelpoot een 2e en 3e lik verf gegeven, het stoofje geschilderd, de kandelaars voorzien van een laatste lik verf, het dienblad zo goed als klaar gemaakt, een deurtje van een kastje geschilderd en een nieuw kastje binnen gekregen.
Het voordeel van deze verf (dat nieuwe merk van de Karwei) is dat hij niet geurt, dus ik kan naar hartelust schilderen met de meiden erbij. Ook wel fijn dat het huis niet dagen naar verf ruikt.

De kandelaars, mat grijs
 
Het 'nieuwe' buikkastje
 
Gisteren natuurlijk de intocht van Sinterklaas. O de meiden waren door het dolle heen. Vanwege het gekke weer én de zeehondenhoest van onze jongste, hebben we hem lekker bekeken vanuit de bank met het nodige lekkers.

                De meiden zaten op het puntje van de tafel, vol verwachting.

 's Avonds uiteraard het zetten van de schoen. Wat een pret! En ze wisten niet hoe snel ze naar bed konden gaan... want manlief had al een Pietje gezien op de schuur en hoe eerder ze zouden slapen, deste groter de kans op een schoencadeautje :-)
Een heleboel liedjes werden gezongen, 2 dikke winterpenen voor het paard in de schoenen en 2 knutselwerkjes voor de Sint erbij.
Dit werd verruild voor een cadeautje met wat lekkers. Zo trots als een pauw lopen de meiden al de hele dag met hun nieuwe aanwinst rond, een diadeem.
 
En vandaag het luie gedeelte, we leven op de bank. Met als heerlijke start worstenbroodjes, echt genieten!
Het zonnetje hebben we al gezien, maar zijn simpelweg té lui om er op uit te gaan. Misschien zonde, maar zo'n dag heb je niet vaak, vooral niet met alle feestelijkheden op komst. Dus we hebben besloten er voor de volle 100% van te genieten. Dus boeken, tijdschriften, lekkers, de afstandsbediening en plaids in de aanslag... HEERLIJK!
 
Een hele fijne zondag!
 
Liefs,
 
Ma~De~Liefste

12 opmerkingen:

 1. Lekker rommelen, even productief zijn...en natuurlijk genieten van de intocht, mooi hoor die twee..het blijft ontzettend leuk!!!
  En met een dagje bankhangen is niets mis hoor!!!
  Geniet van zo'n dag..heerlijk toch!!!

  Fijne avond en voor de rest een fijne week,
  Lieve groet,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Eefie, jij ook een hele fijne week!
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 2. Wat een heerlijke zondag.
  En wat spannend voor de meiden.
  Maar wel weer leuk.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker spannend Anita. Onze oudste zei net nog dat ze het zó fijn vindt dat de Sint er weer is. Ik kan het me nog voor de geest halen hoe ik me voelde toen, niet kunnen slapen en zo.
   Leuke spanning.
   Fijne week!
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 3. Hier nog één met een luie zondag!! Mijn meiden waren heel de week al druk. De juffen op school "klaagden" ook al, dat de kinderen zo hyper zijn.
  Vandaag dus maar in de relax-modus.
  Die verf die je gebruikt, is een goede tip. Hij ziet er in ieder geval al mooi uit. Fijn ook, dat het niet geurt. ik zal ook eens proberen.
  Ik wens je een fijne nieuwe week toe.
  Vriendelijke groeten,
  Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons waren de kinderen inderdaad ook helemaal door het dolle heen op school. Het hing natuurlijk al eventjes in de lucht dat de goedheiiligman weer zou komen. Kan het me nog voor de geest halen van mezelf, niet kunnen slapen en zo :-)
   Lekker hè, zo'n luie dag, even bijtanken.
   Fijne avond nog en een fijne week.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 4. Heerlijk zo'n dagje van niets doen.
  Heerlijk die spannende tijden voor de kinderen.
  geniet ervan met elkaar!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doen we zeker Gerry, dank je wel.
   Fijne week!
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 5. Sinds kort bezoek ik uw blog en ben al meteen weg van die mooie buikkastjes bovenaan uw blog. Zelf ben ik ook in het bezit van zo'n buikkastje en mijn vingers kriebelen om het ook onder handen te nemen en deze van een mooi likje verf te voorzien. Mag ik vragen welke verf en kleur u bij het linker (donkere) kastje heeft gebruikt?
  Met vriendelijke groet, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Sandra, welkom en wat lief dat je me volgt!
  En wat leuk om te lezen dat je enthousiast raakt mede dankzij m'n blog.
  Ik gebruik voornamelijk de huismerken van Gamma en Karwei en sinds kort is er bij karwei het merk Le noir&blanc. Zij hebben extra mat en extra hoogglans.
  De kleur van het donkerdere buikkastje is hoogglans antraciet van de Gamma.
  Ik ben benieuwd naar je werk! Hou je me op de hoogte?
  Fijne avond.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mirjam, dank voor de reactie. Dat het hoogglans verf was, zou je op de foto niet direct zeggen. Zo heel erg creatief ben ik helaas niet (behalve fotograferen, dat gaat me redelijk af..), maar het buikkastje wat ik heb, wil ik wel proberen om dit opnieuw leven in te blazen.
   Natuurlijk zal ik je op de hoogte houden, maar dat zal nog wel een tijdje duren. In de tussentijd blijf ik je blog volgen, al is het maar om inspiratie op te doen.
   Groetjes, Sandra

   Verwijderen
  2. Ik heb inderdaad gemerkt dat die foto een beetje vertekend is. Ik heb net een opdracht gekregen voor het nieuwe buikkastje en die opdrachtgever vroeg mij om hem in dezelfde mat zwarte kleur te schilderen als op de site. Toch maar even doorgegeven dat die antraciet en hoogglans is.
   Nogmals, leuk dat je me volgt!
   Fijne avond.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir