vrijdag 7 juni 2013

Nog zoveel te doen...

Eindelijk weer eens een update van mijn kant.

Dankzij de verbetering van het weer heb ik een flinke inhaalslag kunnen maken met de oude Biedermeier kast. Zondag gaat ze naar de opdrachtgeefster. Hieronder het resultaat, met ook nog de foto's van hoe ze bij ons kwam.Een mooie oude kast, verscholen onder dikke lagen lak en boewas, met verrotte poten en een allegaartje aan hang- en sluitwerk.En nu, stralend in de kalkverf van Annie Sloan (Frensh linen). Een plaatje om te zien, al zeg ik het zelf. Via een buurman een adres (website) doorgekregen voor allerhande spullen voor meubels. Dus een kijkje genomen en daar de scharnieren en het slot met sleutel gekocht. Inmiddels heb ik er al meer dingen gekocht, geweldig wat zij aan spullen hebben!
 
 Tussendoor kreeg ik ook nog de vraag van één van de dochters van onze buurman of ik een dressoir voor haar wilde opknappen. Natuurlijk, maar al te graag! Zo leuk en lief dat ze aan mij dacht.Het was een eiken dressoir, met strakke greepjes. Na een graai in mijn kist in de gang werd er gekozen voor deze ietwat landelijk ogende porseleinen greepjes. Dat maakte het dressoir meteen niet meer zo strak. Inmiddels staat hij in haar huiskamer te pronken.
 
 
Een hele poos geleden had ik een eettafel opgehaald bij Sandra van Goed in Stijl. Hij stond maar en stond maar. Verhuisde naar de kelderbox van mijn ouders en kwam weer in ons huis. Ik was zo op dreef, dus meteen de tafel meegenomen in mijn schilderwerkzaamheden.
 De tafel was al mooi, ook in de oorspronkelijke staat. Een stevige én uitschuifbare tafel. Maar toch kwam de tafel er niet onderuit om een lik witsel te krijgen. Een van de haakjes op het blad bij elkaar te houden was kapot. Ik wist alleen niet hoe zoiets heette. Na een vraag op hun website kwam ik erachter dat dat tafelhaken worden genoemd (hoe voor de hand liggend haha) Dus ook deze heb ik bij Van Mecghelen International B.V. besteld.

En klaar ben ik nog lang niet. Zo staat er nu een buffetkast die ik ga opknappen voor mijn schoonmoeder en ik heb van de zoon & zijn vriendin van een buurman twee stoelen. Oorspronkelijk wilde zijn vriendin ze zelf opknappen, maar het kwam er steeds niet van.
Meteen nadat ik een foto van de stoelen op Facebook had gezet, reageerde mijn schoonzusje. Gaaf!
 
Gauw achter de pc vandaan en het zwembadje opzetten voor de meiden.
 
Een heel fijn en zonnig zomers weekend lieve lezers en volgers!
 
Liefs,
 
Ma~De~Liefste

8 opmerkingen:

 1. Je bent weer lekker bezig geweest.
  Doe zelf ook niets liever maar komt op het moment weinig verf werk uit mijn handen.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, komt dat door het lekkere weer van de afgelopen dagen dat je niet meer veel gedaan krijgt Anita?
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 2. Wat heb je weer mooie projecten zeg, zo mooi als je die kast weer opgeknapt hebt.
  Prachtig zeg en ook de tafel...
  Lekker om nu buiten bezig te zijn, lekker genieten in de tuin!!!
  Maak er een mooi weekend van.

  Lieve groetjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel :-) Ja, heelrijk om weer buiten aan de slag te kunnen. Al scheelt het wel dat ik ook binnen kan schilderen met kalkverf, geheel geurvrij en daarbij ook nog eens na een half uur overschilderbaar. Dus je kan in principe in een dag klaar zijn.
   Fijne week.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 3. Wat mooi allemaal. Ik kijk mijn ogen uit hoor. Ik heb ook wel een aantal meubelstukjes opgeknapt zelf. Maar dat bestond voornamelijk uit het 'bleken' van oud eiken. O ja, onze grote witte kast was voorheen zwart en die hebben we toch eigenhandig opgeknapt. Het blad heb ik een 'leisteenlook' gegeven. Heel donkergrijze krijtverf met een laagje witte krijtwas erover heen... Ben er nog steeds erg blij mee.
  Dank je wel dat je de website vermeldt, scheelt er om vragen. Daar kan ik vast nog eens handig gebruik van maken...
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Mirjam. Dat lijkt me ook erg mooi, iets een andere look geven zoals leisteen, terwijl het dus van hout is. Dat soort technieken heb ik dus nog helemaal niet in de vingers, maar wat nog niet is...
   Ik vind het inderdaad altijd handig om sites te vermelden. Leuk voor de mensen van desbetreffende site én handig voor de lezers.
   Fijne week en avond.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 4. Wow, geweldig gedaan al die meubeltjes ! Tof he om ze op die manier een nieuw leven te geven ! Het zijn echt plaatjes !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Mandarien. En wat lief dat je me ook volgt!
   Ik vind het echt heerlijk om zo bezig te zijn. Altijd weer mooi om te zien wat een lik verf of soms zelfs alleen maar wat schuren voor effect heeft.
   Fijne dag.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir