zaterdag 20 juli 2013

Ik ben er nog ...

Jeetje, wat is het alweer lang geleden dat ik iets op mijn blog heb gepost! De tijd vliegt voorbij als het gezellig is... en dat is het!

Inmiddels heeft de Biedermeier zijn plaats in Friesland gevonden en staat te pronken in het huis van Myriam.

Mooi nieuws in onze familie, mijn mama is officieel kankervrij! Wat een opluchting toen mijn mams met dat mooie nieuws belde. Al met al is ze er een jaar mee bezig geweest, van de ontdekking tot deze mooie uitslag. Met een operatie en bestralingen tussendoor. Ik ben echt super super trots op mijn moeder. Zo krachtig!

In de tussentijd ben ik druk geweest met de buffetkast voor mijn schone moeder.
Links voor en rechts na. Ook deze staat al op de plek van bestemming, bij mijn schone moeder in haar nieuwe keuken.


 
Op Facebook is er een pagina voor Culemborgers bij gekomen, vraag en aanbod 0345. Via die pagina bieden mensen allerhande spullen aan. Ik heb ons huidige logeerbed erop staan, maar er staat ook speelgoed op. Zo ook een bijzettafeltje.
Heb blad is inmiddels geschuurd, die gaat in de wasolie. De pootjes zaten los, dus die ga ik vastzetten zodra ze de witkwast hebben ontmoet.
 
 
Later, op dezelfde dag dat ik het bijzettafeltje had opgehaald, zag ik een salontafel op Marktplaats staan. Ook nog eens in de buurt, dus die ook maar meteen opgehaald. Hiervan staat het onderstel in de grondverf.

 
Vandaag op schattenjacht gegaan met manlief. Onze meiden mochten voor die tijd eventjes bij onze buren en hun kinderen spelen. Dat scheelde een auto. Anders hadden we met 2 auto's moeten rijden. Achteraf gezien echt goed om de meisjes thuis te laten hihi.
 
Schatten heb ik gevonden, in de zin van een hele volle schuur, waar je echt letterlijk voetje voor voetje doorheen moest. En wat een spullen! Geen oude troep, maar echt mooie oude meubelstukken, lijsten, emaille, lampen en ga zo maar door.
 
Ik ben geslaagd voor een bed, deze komt dan in de plaats van ons huidige logeerbed.
Hieronder een foto van het hoofdeind. Een mooi vurenhouten bed, met een plankje op het hoofdeind. Een deel is al geschuurd, dus dat scheelt weer. Kan ik meteen met het leukste beginnen, schilderen!
 

Ook 2 grote raamhorren kon ik niet weerstaan. Ook daarvan had de eigenaresse van de schuur vol schatten voldoende. In allerhande soorten en maten en diverse gaasjes in het houten frame. Heel toevallig vond ik 2 precies dezelfde, ieder op een andere plek in de schuur.

 
En last but not least, de kast waarom we daar naartoe gingen. Een Biedermeier kast. Ik kan ze niet weerstaan. Ook deze is weer anders en heeft zo haar mankementen. Maar een achterkant erin en wat planken maken en je ziet er geen barst meer van. Uiteraard nog schuren en schilderen en deze dame kan weer een poos mee. 
 
 

Gisteren is bij ons de vakantie begonnen. We hebben er echt naar uit gekeken en gaan er dus met volle teugen van genieten.

 
In de eerste plaats van en met elkaar en daarnaast kan ik lekker aan de slag voor Ma~De~Liefste. Volgende week ga ik in ieder geval nog even terug naar de schuur vol schatten, er staat nog iets op mij te wachten hihi.

Ik wens jullie hele fijne dagen.

Liefs,

Ma~De~Liefste3 opmerkingen:

 1. Je hebt heel wat dingen onder handen!
  Maar ze worden wel mooi!
  Geniet heel erg van de Vakantie met elkaar!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel Gerry. Gaan we zeker doen.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hola que bonito bloc, me ha encantado, yo tengo uno hace poco al cual te invito a verlo .

  Me gustan tus fotografias son una maravilla
  Muchas felicidades por tu bloc

  Julia
  Elracodeldetall.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir