vrijdag 21 maart 2014

Kikkers in de maak

Eindelijk weer even achter de pc.
De griep, of wat het ook mag zijn, heeft hier behoorlijk toegeslagen. Nog steeds is iedereen niet helemaal uitgehoest en gesnotterd en ik, als hekkensluiter, heb vandaag enigszins het idee dat het eind in zicht is.

Maar genoeg geklaagd!

De boot van manlief was klaar en een mooi winterweekend (al leek het toch echt meer lente/ zomer) deed zich voor. Een geschikter moment voor de eerste vaart met het gezin kon zich niet voordoen.

Een grote tas ingepakt met allerhande lekkernijen, zonnebrand en visgerei. Wat was dat leuk zeg! Ik heb wel eens in een kano gezeten (vroeger) en dat eindigde met een nat pak en verder het grotere werk, de boot naar een van de waddeneilanden en naar Engeland waarop ik steevast zeeziek werd, al was het maar door die kotsende (sorry) Engelsen met zwaar weer op zee.

Gelukkig geen nat pak of zwaar weer. We hebben met volle teugen genoten van alles om ons heen. Ik had me er geen voorstelling bij kunnen maken en was, heel gek, bang dat ik er niks aan zou vinden. Niet dus, ik vond het eerder jammer dat we weer aan wal gingen omdat manlief piket van de brandweer had.

Hieronder een kleine impressie van ons vaartochtje... en er zullen er meer volgen!
Voor het gesnotter is er een boel gebeurd in en om ons huis, helaas nog geen koper gespot, maar we zijn wel druk geweest met het nog netter maken van ons stulpje. Eigenlijk wilde we niks meer aan het huis doen. Het is mooi zoals het is en in principe kan men er zo in. Maar na bijna 10 jaar ga je je toch irriteren aan dat ene plekje hier en dat krasje daar op de vloer. Dus, toen ik manlief zo gek had gevonden om mijn traprenovatie oké te vinden (oude vloerbedekking eraf en lekker in de verf gezet), heb ik ook iets toegegeven hihi...
Hij ergerde zich al veel langer aan de vloer en ik vond het eigenlijk wel prima zo, dat was iets voor de toekomstige bewoners, maar nu de vloer eenmaal is gedaan durf ik bijna niet tegen hem te zeggen dat we het al veel eerder moeten doen. Ik hoor hem al zeggen: "Dat zei ik toch lief?"

Links is voor~Midden is de vloer geschuurd~Rechts is het eindresultaat (olie)

Zoals op de foto staat te lezen, hebben we in 1 dag de vloer gedaan. Een helse klus die begon met een kantschuurmachine die bijna in de fik vloog, met zwarte strepen tot gevolg, schuurpapier wat van de machine af schoot en dreigende wolken boven ons meubels in de achtertuin. Het bleef buiten droog, ook toen we met de meiden een frietje gingen eten bij de lokale snackbar en een ijsje op ons bed op zolder oppeuzelden.
Gelukkig is het allemaal goed gekomen en konden we 's avonds de meubels weer het huis in dragen toen we de meiden op bed hadden gelegd. Maar een volgende keer (hopelijk niet meer in dit huis ;-)) doen we er toch wat langer over het pimpen van de vloer...

Ik heb afgelopen maandag het houtwerk binnen op de begane grond van een nieuwe lik verf voorzien. Wat schrok ik toen ik de eerste stukken in de verf zette. Dan denk je dat je alles netjes schoon houdt, ik ben behoorlijk proper, maar nu voelde ik me net ma Flodder! Het leek wel alsof een kudde Zwarte Pieten met het houtwerk had geknuffeld elke keer wanneer ze een bezoekje aan ons huis brachten. Misschien werd het extra versterkt doordat de verf een aantal tinten witter is, maar wat was ik blij toen de oude laag (eveneens 10 jaar erop sinds de bouw van het huis) niet meer zichtbaar was.

Voor Ma~De~Liefste heb ik ook niet stilgezeten, zo is het buikkastje door de nieuwe eigenaresse opgehaald en heb ik ook nog een krukje voor haar mogen opknappen.
Haar vader heeft dat zelf gemaakt, echt heel erg mooi.
Hieronder het eindresultaat en een foto van het bijzettafeltje bij de eigenaresse thuis.Ook het droogrek verkocht ik. En dat komt op een hele leuke plek terecht, in het Openluchtmuseum in Arnhem. Ik vond het zo leuk toen de koper dat tegen me zei. Er wordt daar een tentoonstelling opgebouwd over de jaren 50 en dan met name de Watersnoodramp en mijn droogrek zal daar dan ergens tussen te zien zijn, zo gaaf en ik voel me vereerd.


En dan nu, waar de titel al het een en ander doet vermoeden... we hebben kikkerdril in huis.
Ik had mijn mams aan de lijn en ze zei dat de kikkers al druk waren geweest in de vijver, op meerdere plekken was kikkerdril te vinden. Of wij het misschien leuk zouden vinden om wat in huis te hebben. Maar natuurlijk! En zie hier... in een oude accubak zit het jonge kroost.


De katten hebben gelukkig nog geen belangstelling getoond voor het water met inhoud en de zwarte puntjes lijken zich iets te gaan vervormen. Ik ben zo benieuwd of het allemaal gaat lukken en we binnenkort donderkopjes hebben rondzwemmen en we uiteindelijk de kikkertjes kunnen uitzetten in het slootje vlakbij huis. Wie weet.

Ik ga me weer een beetje bij-lezen. Ik heb volgens mij heel veel gemist. Voor ons een rustig weekend, althans, voor ons dames. Mijn lief is druk doende met de NSS en zal afwisselend op Rotterdam Airport en Schiphol 12 uurs diensten draaien. Die zien we de komende dagen dus niet veel :-(

Voor ons extra gelegenheid om extra goed uit te zieken en te kijken of er vorderingen zijn in de accubak.

Hebben jullie nog plannen voor het komende weekend?

Ik wens jullie in ieder geval fijne dagen toe.

Liefs,

Ma~De~Liefste

Ps. excuses voor deze mega lange post, maar er was zoveel gebeurd in deze pc loze tijd en ik wilde en kon jullie niets onthouden.


4 opmerkingen:

 1. Hoi Mirjam,
  Fijn dat jullie toch weer allemaal zo'n beetje opgeknapt zijn, al is het geen luxe om dan nog even een rustig weekendje te hebben. Jullie boottocht lijkt me bijzonder geslaagd, wat heerlijk, het was dus zeker voor herhaling vatbaar, we zullen het graag zien...
  Leuk dat jouw gepimpte spullen zo goed terecht komen, zou helemaal mooi zijn als jullie gepimpte vloer ook snel van eigenaar kan verwisselen...
  Geniet van het rustige weekend, succes met de donderkopjes...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank voor je lieve en leuke reactie Mirjam.
  Fijne avond én weekend.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was inderdaad even flink bijlezen, hi, hi, maar wel heel leuk, ik zie al helemaal voor me hoe jullie lekker gingen varen, heerlijk voor je kids, onze dochters genoten ook altijd op het water, manlief zat voor zijn beroep op het water, dus ook vaak in de weekenden erop uit, je kent het wel:)
  Maar die zwarte pieten over je vloer, helemaal goed zeg, soms denk je dat alles echt schoon is en dan kijk je nog eens, allemaal stof en strepen grrr.
  Je vloer is echt heel mooi geworden, wel een hele klus hoor, maar eer van je werk.
  Gaaf dat je rek in het museum terecht komt, komt je naam er ook bij te staan??
  Ga lekker genieten van je weekend.

  Liefs, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Eefie,
   Ik weet niet of mijn naam erbij komt. Ik had wel een kaartje met mijn logo en contact gegevens eraan hangen, maar ik betwijfel of ze dat laten hangen. En toen de koper het vertelde was is kennelijk zo flabbergasted dat ik er niet naar heb gevraagd :)
   Binnenkort maar eens een kijkje nemen of we hem kunnen vinden.
   Fijne avond nog.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir