woensdag 15 oktober 2014

Zutphen

Afgelopen zondag zijn we in het mooie Zutphen geweest.
Gezellig bij mijn oom, tante en neven en meteen een leuk evenement meegepikt. De Nationale Bokbierdag, dit keer de 18e editie.

De fietsen achterop de auto, want het beloofde mooi weer te worden en vanaf mijn oom en tante zit je zo in het centrum. Dus waarom moeilijk doen met parkeren en de bijkomende kosten?

De optocht door de stad hebben we niet bekeken, maar we zijn wel naar de voorbereidingen gaan kijken. Net buiten het centrum stond vele paardentrailers, koetsen, oude fietsen en mensen in toepasselijke kledij zich klaar te maken voor een tocht door de stad.
De meiden stonden zich te vergapen aan de grote knollen, sierlijke paarden en dames is mooie jurken. Wij hebben er tussendoor gewandeld en ik kon het niet laten om wat plaatjes te schieten van al het moois.

Hieronder een kleine impressie van de dag.


 Een van de vele bierwagens

 Tja... de bo(c)kenwagenNadat de laatste koetsen uit het zicht waren verdwenen, zijn wij weer richting het huis van mijn oom en tante gefietst.

Het was een geslaagde dag, We hebben heerlijk bijgekletst onder het genot van allerhande lekkernijen.

Maar aan al het leuks komt een einde, de volgende dag weer school en werk, dus na het eten weer huiswaarts. Máár niet met lege handen...

De reden van deze leuke dag begon met een kastje. Een kastje die mijn tante ooit van een vriendin heeft gekregen. Ze heeft er veel plezier van gehad, maar nu is het tijd voor een nieuwe bestemming. En toen kwam ik in beeld :)

Dit is hem...

Met een beetje aandacht, liefde en kalkverf kan hij er weer helemaal tegenaan. Ik ben er alleen nog niet helemaal over uit welke kleur hij gaat krijgen, maar dat komt vast wel goed. Eerst maar eens de pootjes herstellen, in de tussentijd krijg ik vast een goed idee voor wat betreft de kleur.

Ik wens jullie een hele fijne woensdag!

Lieve groet,

Mirjam
MaDeLiefste

4 opmerkingen:

 1. Hoi Mirjam,
  Naar wat ik hoor van mijn broer is Zutphen een heel mooie stad. Ik was er afgelopen zomer, maar alleen even de stad in gefietst, op een terras gezeten en weer weggefietst... dus niet echt de stad gezien...
  Wat een schattig kastje... maar waar zijn de deurtjes?
  Die gaat vast heel erg mooi worden...
  Ik wens je een heerlijke middag,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een enkele keer kom ik wel eens in Zutphen en het is leuk om er doorheen te lopen. Al die oude straatjes en huizen en winkeltjes.Ik heb het leren kennen omdat mijn schoonzusje er vroeger heeft gewoond en daardoor heb ik er altijd een bepaalde liefde aan overgehouden, net als Deventer, ook zo'n oud centrum.
  Een mooi kastje om op te knappen. Veel succes!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zutphen is een mooie stad, ik kwam er vaak, maar nu iets minder, met deze sfeer ben je even terug in de tijd, geweldig om die fietsen te zien en al die mensen die zo heerlijk uitgedost zijn in oude stijl!
  Wat fijn dat jij dat kastje onder handen mag nemen!!!

  Lieve groetjes, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie nostalgische foto's hoor, en veel leuker ook om zo te zien dan dat je tussen de mensen staat, nu kon je alle leuke kleine details goed op de foto( s) zetten.
  Bedacht ineens ook, dat ik op zolder ook nog zo'n oude carbiet lamp van m'n opa...voor op de fiets, ergens heb liggen, en hoe leuk voor op je zadel zo'n oud gehaakt kleedje, en die meneer helemaal in oude stijl gekleed, met z'n drollenvanger (ja sorry zo noemde ze dat soms vroeger,voor de grap) en dan een stoere kuif...anno 2014...en bromsnor was er ook...ha,ha!
  Dan ook nog zo'n super gaaf kastje van je tante mee naar huis mogen nemen...Ja dat was vast een leuke dag, waar de dametjes ook zeker van genoten zullen hebben!

  Fijne dag verder, en groetjes! Marianne.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir