woensdag 5 november 2014

Aubusson blue

Geen Duck Egg blue, ook geen Nassau blauw, maar Aubusson blue.

Voor mij best een gewaagde stap. Ben meer van de lichtere tinten, diverse varianten wit, allerhande varianten van grijs. Mijn uitspattingen waren dan echt Antoinette (licht roze), Graphite en Duck Egg blue. Overigens allemaal van Annie Sloan.

Het kastje van mijn tante heeft inmiddels een transformatie ondergaan.
Nog even een foto van de kast bij binnenkomst.


De verf heb ik besteld bij Sandra van Goed in Stijl. Ik volg haar al langere tijd op diverse sociale media en ben best een beetje fan, als ik dat zo mag/kan noemen. Het moest er dan ook maar eens van komen om wat bij haar te bestellen. En zeg nou zelf, een cadeautje op zich met zelfs een lieve attentie.


Eerst was het zaak om de bolpoten weer te herstellen. Een beetje houtlijm en tyraps doen wonderen.Vervolgens de kleur erop. Op foto's blijft het lastig om de kleur goed over te laten komen. Vooral met druilerig weer en de schemer die inzet.
 De hele buitenkant heeft een eerste laag Aubusson blauw gehad. Het heeft iets weg van spijkerbroekblauw (hier lijkt het weer erg licht).


Ook de binnenkant moest eraan geloven. Helaas zaten de deurtjes (1 met scharnieren en 2 schuifdeurtjes) er niet meer bij. Ik zal eens aan mijn tante vragen of ze er, toen zij de kast kreeg, toen ook al niet meer bij zaten.
De binnenkant heeft de kleur Paloma grey gekregen. 


Ik wil de randen nog netjes afwerken en dan kan de soft wax erop. Het eindresultaat komt gauw voorbij in een volgende post.

Via Facebook heb ik ook een leuke spiegel op de kop getikt. Hij leek erg klein op de foto, maar het tegendeel was waar. Het is een grote (en zware) spiegel die ik met moeite in mijn koekblik paste. Wat was ik blij dat ik met de auto was gegaan en niet lopend omdat het vlakbij was!


Ik was bang dat hij zou doorbloeden wanneer ik er met de witkwast overheen zou gaan. Dat bleek inderdaad het geval. Goed voorbereid als ik was heb ik hem behandeld met voorstrijk uit een spuitbus (ideaal, echt een aanrader)
Dit kon ik lekker buiten doen dankzij het mooie weer van het afgelopen weekend.


De buikkast (klik) en de hutkoffer (nog een klik) zijn inmiddels verkocht. Altijd leuk om de reacties van de nieuwe eigenaars te zien en horen. Dat maakt het voor mij extra leuk om te doen.

Het wordt een beetje een lange post zie ik... Er gebeurd zoveel de laatste tijd. Ik werk tijdelijk een dag minder in de week, maar het lijkt wel of ik het alleen maar drukker heb haha.
Manlief is druk met de laatste voorbereidingen voor zijn uitzending, begin januari 2015 vertrekt hij. Onze meiden hebben we inmiddels op de hoogte gebracht in de herfstvakantie. Onze oudste (7) reageerde heel mooi, daaraan merk je dat ze ouder wordt en meer en meer begrijpt, maar haar zusje (5) barstte in tranen uit. Papa is normaliter haar knuffelbeer en stoeimaatje, maar momenteel kan hij niks bij haar goed doen. vast een reactie op ons gesprekje over de uitzending, maar voor mijn man is het niet leuk. We hebben het er nu geregeld over en binnenkort is er een familiedag voor alle thuisblijvers, eens zien wat dat kan doen voor haar.
Doordat manlief opgeslokt wordt door allerhande opleidingen, cursussen en infodagen komt alles op mijn bordje. Aan de ene kant kan ik zo wennen voor als hij straks echt weg is, maar leuk is het niet altijd. Maar ja, ik moet daar even mijn weg in vinden en dan komt dat ook wel weer goed.

Naast alle huiselijke drukte is het op mijn werk ook niet zo fijn. Mijn chef is heel erg ziek (K) en dat heeft ook de nodige impact. Ik ken hem al zo lang, zelfs voordat ik voor hem werkte, want mijn moeder was ook zijn secretaresse. Het is gruwelijk, maar hij maakt er echt het beste van en geniet nog met volle teugen ondank dat hij opgegeven is. Bewondering voor hem en zijn kracht én voor zijn vriendin, voor haar is het immers ook niet niks.

Ik ga maar weer eens verder, straks de meiden ophalen, lekker lunchen en dan lekker de stad in voordat papa thuiskomt. Op zo'n grauwe dag moeten we zelf maar voor een zonnetje zorgen, toch?

Ik wil jullie bij deze bedanken voor jullie lieve en leuke reacties, altijd weer fijn om te lezen.
Een hele fijne dag en tot de volgende post.

Lieve groet,

Mirjam
MaDeLiefste

4 opmerkingen:

 1. Je meubeltje is mooi geworden!
  Echt een andere kleur dan we van jou gewend zijn:)
  Spannend een uitzending...juist deze week lezen we er veel over in het nieuws...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Mirjam,
  Je kast wordt vast heel erg mooi, maar ik ben nu toch wel heel benieuwd naar hoe die kleur er nu precies uitziet, op elk van je foto's is het anders... ik weet dat het lastig is hoor, om kleur goed over te brengen... bijna niet te doen soms...
  Moeilijk voor je jongste om te begrijpen waarom papa weg moet, maar ook moeilijk omdat ze niet kan inschatten hoe lang de periode is dat hij weg gaat... zo jong is er nog geen goed tijdsbesef. Een maand kan korter zijn dan drie weken... Ik kan het me nog zo goed herinneren van het gezin van mijn broer, die ook regelmatig op missie was... als beroeps marinier.
  En dan komt voorlopig het meeste, zo niet alles op jouw bordje neer. Maar dat zal je heus goed afgaan hoor...
  Ik wens je een heerlijke rest van de dag,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een klus zeg, maar de kleur is heel mooi geworden, ik heb pas de kleur petrol gebruikt en ook die kleur viel me niet tegen ook al gebruik ik nooit blauwtinten hier in huis.
  Moeilijk om alles zelf te moeten doen, ook voor jou, maar kinderen willen zo graag dat papa en mama er altijd zijn.
  Jij heel veel succes met alles.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik vind het geweldig al die zelf geverfde kasten. Hier bij ons gaat dat ook zo...en Annie Sloan is ook een favoriet...Ik wilde het kastje nog wel graag in zijn geheel zien...want het lijkt me super mooi....Heel veel sterkte met de uitzending van je man want dat is ook niet niks voor jou gezin....en ik hoop dat hij weer gezond en wel thuis mag komen.....verf ze nog en laat maar foto's zien....lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir