donderdag 12 november 2015

Verborgen

Eerst weer een bedankje aan mijn volgers voor jullie lieve en leuke reacties.

Na mijn vorige post over het wel en wee buiten de boerderij nu weer een post over alles rondom de verbouwing.

Tijdens het slopen en breken kom je leuke dingen tegen. Dat was al eens in een eerdere post van me te lezen (klik).

Nog niet de oude sok met geld of een kist met oude munten ;)

Maar wel een behangetje van vroegâh. Volgens onze meiden moeten we het laten zitten. Niet echt onze smaak, hoe schattig het ook is. Daarbij zit het niet overal meer op de muren. Ze hebben waarschijnlijk zelf ooit een poging ondernomen om het eraf te halen, het opgegeven en vervolgens er overheen behangen.

Lief behangetje.

In de slaapkamer aan de voorzijde, waar overal al zeer hoge plafonds zitten, sloopte mijn vader het plafond weg. Dit om te kijken of de muur een dragende muur is, of niet. Dat laatste is het geval, maar ik was meer onder de indruk van het nóg hogere plafond.
Mijn moeder is er ook wel van gecharmeerd, dus wie weet blijft dit plafond wel, al zal het vast een ander kleurtje krijgen.

Verrassing...

De opkamer met de kelder. wederom een hoog plafond. En de kelder was ook erg mooi. Vol met weckpotten en een heuse weckketel die we van de vorige bewoners kregen.
Daarbij is hij droog, dus dat scheelt weer.

Vanuit de hal een kijkje naar de opkamer.

Trapje omhoog en zie daar de kelder.

De verhoogde vloer is verwijderd, wat resulteert in een gigantische ruimte. Er werd gegrapt over een grote jacuzzi of misschien wel een toekomstige vijver voor onze koi's en steuren.
Dat zal niet gebeuren, de kelder zal volgestort worden en de vloer verlaagd. De deur wordt dichtgemaakt en via de slaapkamer aan de andere kant zal een doorbraak gemaakt worden naar wat straks de badkamer van mijn ouders zal worden.

Wat een joekel van een ruimte. Met geen mogelijkheid met mijn lens op één foto te krijgen.

We zijn lekker bezig, op de planning staan o.a. het slopen van wat muren, een doorbraak maken en verdere voorbereidingen treffen voor als de kap eraf gaat. En o ja... beetje bij beetje spullen overbrengen van onze tijdelijke stek naar de boerderij en binnenkort de opslag bestormen.
Ik kan bijna niet wachten, wil zo graag onze spulletjes tevoorschijn halen. Ook al weet ik dat we nog lang niet alles een plekje kunnen geven, maar dan kan ik er in ieder geval gewoon bij als we het nodig hebben.

Naast het gewone schoonmaken van het huis, gaan we het ook spiritueel reinigen. Zowel een vriendin van mijn tante als een bevriende ouder van school hebben ons dit aangeraden. Dus de bergkristallen zijn besteld en binnenkort gaan we met witte salie aan de slag. Het is immers een oud pand, altijd in dezelfde familie geweest en dus een berg aan emoties, gevoelens en andere zaken die nog in het huis zitten. Dat mag eruit, zodat het echt onze plek wordt.
Ik kijk er naar uit om het mee te maken, zo'n reiniging.

Het weekend nadert ook, volop in het teken van de aankomst van de goedheiligman. Wat hebben de meiden er zin in. Hij zal hier in het dorp op het station aankomen.
Gaan jullie ook naar de aankomst van de Sint kijken of staat jullie weekend in het teken van ander leuks?

Hoe dan ook een fijn weekend alvast en voor nu een fijne avond.

Lieve groet,

Mirjam
MaDeLiefste


4 opmerkingen:

 1. Het is toch geweldig dat je zo je eigen huis sloopt, oude sullen vindt en plannen maakt voor hoe het eruit gaat zien!!!
  Stiekem ben ik best jaloers hoor, zo, n heerlijke plek....zo fijn voor jullie en de meiden!
  Succes met de spirituele reiniging!!!!

  Lieve groet Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat spannend hè, om te zien wat je tegenkomt als je wat wegsloopt. Maar dat plafond is echt super mooi.
  Jullie zijn lekker bezig, er komt echt al schot in de verbouwing.
  Geniet van de komst van de sint dit weekend, vooral voor jullie meisjes heel leuk.
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het slopen van het huis lijkt me net zo spannend om te kijken wat je krijgt als het feest van Sinterklaas waar het heel spannend is wat je krijgt.
  Het wordt vast heel mooi als je ook weer aan het verbouwen gaat.
  Heel veel plezier, speciaal voor je dochters, bij de intocht van Sinterklaas en de verwachtingsvolle weken die volgen.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk dat behangetje, ik zou gewoon een stukje inlijsten. Ben je het zat, dan gooi je het weg! Veel succes met het slopen. ik voel met je mee. Hoeveel keer ik niet heb gedacht aan de pot met gouden muntjes..... Nooit gevonden! Groetjes,
  Hetty

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir