dinsdag 5 januari 2016

Bijna!

Nee... niet de verbouwing (nog lange niet haha), maar wel bijna een vaste internet aansluiting op onze boerderij.

Voordat we gingen verhuizen van onze tijdelijke stek naar de boerderij (oktober jl.) alles aangevraagd. En alles kon, aldus de vriendelijke dame aan de andere kant van de lijn.
Toen begon het 'gedoe'. Een monteur die niet op kwam dagen, tientallen telefoontjes van ons naar de aanbieder en keer op keer een ander verhaal. Dan weer een vergunning die vanuit het niets kwam, die ook weer net zo hard verdween. Beloftes die men niet nakwam en uiteindelijk oneindig veel data van aansluiting. Het is maar goed dat we het niet aan ons hart hebben, want anders, pfff.
Máár, het is dan eindelijk (ik geloof het pas als het daadwerkelijk is aangesloten én werkt!) zo ver. Volgende week worden we aangesloten en kan ik eindelijk weer normaal internetten en dus o.a. de blog weer bijhouden.

Ik kon jullie, voordat we echt onze intrek in de boerderij namen, lekker op de hoogte houden van het reilen en zeilen rondom alle sloopwerkzaamheden en verbouwingsperikelen. Helaas heeft het weer even stil gelegen. Niet het gesloop en geklus hoor, maar wel het bloggen.

Met een tijdelijke oplossing in de vorm van een dongel, die we ook niet zonder slag of stoot kregen, kon ik in ieder geval vanuit huis mijn administratieve werk weer gaan doen. Want ook dat lag even stil. En aangezien de dongel (helaas) een limiet heeft, moest ik kiezen tussen werk en bloggen. Tja, jullie snappen en merkten het wel, het bloggen kwam stil te liggen.

Maar ik kon het toch niet laten om even gauw wat te typen. Al is het maar om jullie nog de beste wensen te wensen voor het nieuwe jaar. Ik hoop dat jullie hele fijne feestdagen hebben gehad, hoop dat jullie het gevierd hebben met een ieder die jullie lief is.


We hebben de kerstdagen her en der doorgebracht. Lekker gegeten bij mijn schoonmoeder, thuis zelf pizza's gemaakt en gebakken en mijn vaders 65e verjaardag gevierd op 2e Kerstdag.
Oud & nieuw lekker thuis met zijn viertjes, eerst naar de bios en vervolgens carbid schieten en natuurlijk knallend het jaar uit met wat vuurwerk.

Het slopen en verbouwen gaat hier ondertussen rustig door. Vooral in het voorhuis maken we meters. Verder is het wachten op de uitkomst van de vergunningsaanvragen welke 16 december jl. zijn ingediend bij de gemeente. Dan kunnen we ook bij ons beetje bij beetje aan de slag. En ondertussen helpen we mijn ouders of zijn we om het huis bezig, zoals het kappen van bomen (en het maken van een vreugdevuur van de takken) en het maken van schuurdeuren voor de grootste schuur.

Genieten bij het vuur

Schuurdeur in de maak

Er zullen snel meer foto's volgen, dit zijn een aantal foto's van mijn Instagram account (klik).

Een hele fijne avond nog en ik kom gauw ook bij jullie op de blog een kijkje nemen.

Lieve groet,

Mirjam
MaDeLiefste


3 opmerkingen:

 1. Zomaar een teken van leven! Zo gaat het op het platteland, alles is altijd een beetje anders. Maar wat geeft het, er zijn ook mogelijkheden. Een brandje stoken bijvoorbeeld. heerlijk toch?
  Groetjes,
  hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En zo ga je lekker verder met van alles en is de eerste week al weer bijna om. Lekker op jullie tempo verder gaan, dan is de boerderij voor je het weet ook klaar.
  Ik wens je een fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Whahhh vertel mij wat over internet in Ruurlo. Voor ons huisje ook al jaren over bezig, maar wil maar niet goed lukken. Op zich voor ons niet erg want het is vaak ook wel lekker rustig. Maar wij hebben een bedrijf en soms moet er gewoon even gekeken worden naar het een en ander als we er langere tijd zijn grrrrrr.....
  Succes en groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir