woensdag 23 maart 2016

Beetje bij beetje...

... begint het voorhuis de geplande vormen aan te nemen. Je kan je bijna niet meer voorstellen hoe het hiervoor was.
Al zoveel gesloopt, al zoveel gedaan. Petje af voor mijn ouders, die heel veel van die dingen zelf hebben gedaan en doen! Uiteraard helpen manlief en ik ook waar het maar kan. Zo lieten we mijn ouders niet op de balkenvloer balanceren toen de vloeren van de zolder eruit waren. Je keek er zo doorheen naar de woon-/ slaapkamers (klik).

Zoals het begon

Achterste tussenwand weg en de zandbak

 Muur naast de trap weg en met de nieuwe ondervloer

Gat van het rookkanaal de schoorsteen dichtgemetseld, oude deur dicht en de muur door gemetseld.

Foto van de andere kant. Zo is de oude deur met daarnaast de nieuwe deur beter te zien. De deur is verplaatst in verband met de nieuwe trap.

Er is meer dichtgemetseld. De doorgang van het voorhuis naar ons deel op de eerste verdieping is dicht. Het betreft een brandmuur, dus deze werd gesloten en verder door gemetseld, zodat het ook daadwerkelijk dienst kan doen als brandmuur. Nu hebben we 'alleen' nog via beneden een doorgang naar het voorhuis, via de meterkasten.
Om verder te kunnen opbouwen moest er toch nog iets anders gesloopt worden. De schoorsteen/ het rookkanaal van het voorhuis. Dit gaat van boven naar beneden, dus eerst de schoorsteen.
Gisteren stond er een gigantische wagen klaar om mijn vader en een medewerker (mét hoogtevrees) van de aannemer het dak op te krijgen zodat zij de schoorsteen beetje bij beetje konden afbreken.
Een puist werk. We hebben al meer van buurtbewoners begrepen dat het een degelijk huis is, ook de aannemer had al zo'n vermoeden. En dat blijkt nu wederom. Waar gedacht werd in een uurtje klaar te zijn, waren ze ongeveer twee uur bezig.De schoorsteen gaf zich niet zomaar gewonnen. Maar het is gelukt! Nu kunnen ze verder met het slopen van het rookkanaal.

Hier is het verder een rustig weekje. Mijn schone moeder was hier voor haar eerste logeerpartij. Iets waar enorm naar werd uitgekeken. En dan zal je het net zien... beide meiden ziek. En goed ook! Kennelijk heerst het, want alleen al bij de jongste waren er nog 10 zieken in de klas.
Het was dus een rustig logeerpartijtje. Waar werd gehoopt op het bekijken van de nieuwe school, knutselen en ravotten bij de boerderij, werd het luieren, luieren en luieren. Bij het naar de trein brengen zei mijn schoonmoeder al dat ze heerlijk uitgerust was, hihi. Maar jammer was het natuurlijk wel.

Zijn jullie al volop bezig met de voorbereidingen voor de naderende Paasdagen? Hier is het al gezellig versierd en kijken we uit naar het eieren zoeken. Manlief zei al grappend tegen de meiden dat de Paashaas hier wel zoet zal zijn met het verstoppen en dus zij met het zoeken van de eitjes haha!

Een hele fijne dag en alvast een heel fijn Paasweekend.Liefs,

Mirjam
ByMir
8 opmerkingen:

 1. Jeetje wat hebben jullie al veel gedaan zeg. En dan gaat binnenkort het grote afwerken beginnen zeker? Dan zie je het heel snel mooier en mooier worden.
  Wat sneu dat je meiden net ziek waren toen oma kwam logeren. Niet leuk voor oma maar ook niet leuk voor de meiden natuurlijk.
  Ja, hier ook de paasversierselen een plekje gegeven en verder aan het voorbereiden voor de paasbrunch. Ik verwacht 24 familieleden. Heb er zin in.
  Jullie ook heel fijne paasdagen, en laat je meiden maar lekker zoeken naar die eieren hoor. Zo ontzettend leuk om te doen...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zo jammer allemaal Mirjam. Maar het was helaas niet anders. Volgende keer beter.
   Mijn ouders schieten enorm op. Als ze zo doorgaan dan zitten ze tegen het eind van dit jaar erin. Al moet nog wel eerst hun huis in Emmen verkocht worden :(
   Dat wordt een gezellige bedoeling met Pasen bij jullie. Veel plezier met de voorbereidingen en de brunch zelf.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 2. Wat hebben jullie al veel werk verzet.
  Fijn dat er zoveel zelf gedaan kan worden. Dat maakt de verbouwing speciaal vind ik!
  Jammer dat de logeerpartij niet werd zoals gehoopt maar dat kan altijd nog ingehaald worden!
  Fijne Paasdagen!
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Gea!
   We hebben het enorm getroffen met de aannemer. Hij vindt het geweldig dat we meedenken én meedoen. En op zijn beurt denkt hij ook mee. Een mooie samenwerking.
   Fijne dag.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 3. Er is al veel gedaan, maar o o wat moet er nog veel. Maar het resultaat mag er zijn. Succes en fijne paasdagen. Groetjes, Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zo veel gedaan, maar nog zoveel te doen :) Al is het maar dat ons deel van het huis nog volledig onder handen genomen moet worden Hetty.
   Beetje bij beetje maken we het ons plekje.
   Fijne dag!
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 4. Wat een werk.. maar wat is er al veel gedaan! Wat sneu dat de kinderen net ziek waren toen oma kwam logeren. Het ging en gaat ook wel erg rond, we hebben allemaal de zon nodig!
  Wat zullen je meiden genieten van het paaseitjes zoeken, vond ik vroeger ook zo leuk:)

  Fijne paasdagen!
  liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Tjits! Op naar het zonnige lenteweer :)
   Fijne dag.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir