woensdag 2 maart 2016

Werk in uitvoering

Een welkom voor mijn nieuwe volgers, leuk dat jullie me gevonden hebben. En een bedankje voor de lieve reacties. Beetje bij beetje wordt mijn blog weer gevonden. Wat een naamsverandering al niet teweeg brengt :)

Vorige week heb ik jullie beloofd om weer eens wat van mijn werk en vondsten te laten zien. Bij deze...

Allereerst de kast voor onze oudste. Een heuse Biedermeier, gevonden en opgehaald in Amsterdam. De hele dag onderweg geweest, maar dan heb je ook wat.

Helaas heb ik geen goede foto van de complete kast. Hieronder zien jullie een deel van de kast. Destijds nog van de beppe van de eigenaresse geweest en omdat de eigenaresse naar een verpleegtehuis ging werd de inboedel die niet mee kon verkocht.


Mooi detail voor als de kast straks helemaal klaar is. Niet het originele beslag, maar minstens zo mooi.

De deuren zijn inmiddels voorzien van Pure White van Annie Sloan. Het vergeelde wit was op zich niet verkeerd, maar dit is toch net even wat mooier, al zeg ik het zelf.


Op de foto met de kast voor onze oudste staat een schitterende vitrine-/ buffetkast. De heb ik gekregen van buren van mijn ouders. Ik heb grootse plannen met deze kast. Helaas is het nog iets te koud in de jongveestal waar hij momenteel staat, maar zodra ik kan dan ga ik hem met mijn kwasten te lijf.

Ook de onderstaande tafel, waarvan de mooie bewerkte poot te zien is, kreeg ik van de buren van mijn ouders. Een uitschuifbare ronde eettafel. Ook deze zal ik klaar gaan maken voor een tweede leven zodra het weer wat zachter is.Van de omgezaagde boom aan de voorzijde van het huis heeft mijn man schijven gezaagd. Deze laat ik drogen, vervolgens schuur ik ze en haal ik eventueel de schors eraf. Daarna kunnen ze een lik verf krijgen, of ik zet ze in de soft wax.

Het weer laat het helaas afweten. Kleinere projecten zoals de houten schijven kan ik in de werkplaats dan wel woonkamer doen. 'Zit je tóch weer in de woonkamer mama!' riepen onze meiden in koor. Tja, het is even niet anders. Hopelijk kan er mettertijd iets aan de schuur gedaan worden zodat ik daar in alle seizoenen kan genieten van het restylen van meubels.

Met het sippe weer van vandaag leek het mij een goed idee om eens in de buurt te gaan rondstruinen. Al snel een geweldige plek gevonden. Van buiten leek het nergens op, maar eenmaal binnen... een walhalla. 

Ik heb er twee geweldige vondsten gedaan en ben vertrokken met de worden I'll be back', oké ik jok, het was gewoon tot ziens. Maar wat een leuke plek om rond te neuzen, gezellig te kletsen en met een volle auto te vertrekken.

Het eerste wat ik zag was een oude krat. Een goede knalkleur en leuk om overal in huis te gebruiken of gewoon om neer te zetten als decoratie.


En dit juweeltje, stond ergens bij een van de laatste schappen, riep nog net niet 'neem mij mee'. 
Hij zit in een koffer, heel handig met een kliksysteem, dus dan kon hij mee op reis. Dat is even wat anders dan je smartphone die je in je binnenzak stopt.
Ik heb een zwak voor oude typemachines. Ze doen me denken aan mijn opa, driftig tikkend achter zijn bureau.


Dat was het wel weer zo'n beetje. Anders wordt het weer zo'n ellenlange post haha.
Ik ga lekker bij de mede blogger kijken wat zij de afgelopen dagen beleefd hebben, kopje thee erbij. Wat wil een mens nog meer?

Fijne dag en tot de volgende post.

Liefs,
Mirjam

ByMir5 opmerkingen:

 1. Wat een leuke projecten allemaal, mooi he die oude meubels opknappen, je idee met de boomschijven vind ik ook erg leuk!
  Liefs,Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Yvonne. Ook via deze weg nog een hartelijk welkom, leuk dat je me volgt.
   Fijne dag.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 2. Wat ben je met keuke projecten bezig.
  Ik ga je maar volgen om niet te missen hoe de kasten worden.
  Je typemachine is een plaatje, ik zoek er ook al lang een, ik heb een idee waar ik een ,het liefst oude typemachine nodig heb.
  Succes overal mee!
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Gea, welkom! Wat leuk en lief dat je me volgt. De typemachine is te koop, mocht je interesse hebben.
   Ik wens je een hele fijne dag.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 3. Ik heb me nogmaals aangemeld als volger, want de link doet niks bij mij. Op hoop van zegen! Groetjes,
  Hetty

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir