woensdag 30 maart 2016

Da-haag!

... dag griep en dag paashaas.

Wat zijn we blij dat onze meiden weer beter zijn. Er is weer geluid in huis. Wat was het stil, geen geklets, gegiechel, zelfs het gekibbel miste ik. Twee zieke gupjes. Vooral de oudste had het zwaar te verduren. Twee dagen hoge koorts, alles was teveel. Zelfs gezellig bij ons beneden zitten was al teveel. Ons bed met televisie bood uitkomst. Al heeft ze er maar weinig van meegekregen, want elke keer als ik kwam kijken lag ze te slapen. Zelfs door de herrie van het slopen van de schoorsteen heen. Tegen het einde van de week kwam er weer wat leven in de brouwerij. Gelukkig een extra lang weekend dankzij Pasen én gisteren ook nog vrij in verband met een studiedag. Dus vandaag stonden ze weer te trappelen om naar school te gaan.

En dag paashaas. Weinig gedaan aangezien de meiden ziek waren, de uitbundige versiering lag nog op hun kamertjes en kon onaangeroerd gisteren weer opgeruimd worden. Volgend jaar weer een kans. Ook geen knutselwerkjes van school, die zullen deze week wel mee komen uit school.

In huis had ik wel wat kleine dingetjes gedaan om het in paassferen te brengen, maar niet al teveel poeha.

We hadden wat wilgentakken en ranonkels gekocht, een mooie combinatie al zeg ik het zelf. En die ranonkels, ik vind het zulke mooie bloemen. Net heel teer papier.


De typemachine welke ik laatst op de kop heb getikt heb ik voorzien van een nieuw inktlint. Meteen even testen of hij het deed en... jawel. Wat blijft dat toch een mooi geluid, denk ik weer terug aan vroeger, als klein meisje bij mijn opa en oma, opa in zijn werkkamer achter de typemachine. De meiden vonden het ook erg leuk, namen werden getypt. Ze vonden het wel lastig, want je moet er natuurlijk behoorlijk op 'rammen' wil je wat op papier krijgen. Dat is wel even wat anders dan een touchscreen of toetsenbord haha. 
Hij is overigens te koop, dus mocht je interesse hebben, voor €40,- kan hij van jou zijn.


Manlief was er op 1e Paasdag niet bij, met het ontbijt. De dag ervoor was er een vrijgezellenfeest voor zijn neef en zijn aanstaande georganiseerd, hij bleef lekker bij zijn moeder slapen, dat was mooi in de buurt. Ondanks dat hij er niet was hebben we een gezellig meiden paasontbijt gehad en op 2e Paasdag hebben we het dunnetjes overgedaan natuurlijk.

Leuk om de tafel te versieren en de eitjes een gezichtje te geven. De reacties van de meiden... heerlijk ♥


In de tuin staat een grote fruitboom. We vermoeden dat het een perenboom is. Ik heb er een paar takken afgehaald en in een vaas gezet. De knoppen lopen al mooi uit.
Zo kwam ik er ook achter dat de boom vol dood hout zit. Een mooie klus voor het aanstaande zomerse lenteweekend.


De ranonkels lopen bijna op hun einde, tijd om wat nieuwe frisse bloemen in huis te halen. Een keer wat kleur in plaats van wit. Deze mooie gerbera('s) sieren nu de tafel.
Ik trek me terug om verder te gaan met de tafelpoot. De laatste laag mag erop. Ik heb al een heerlijk plekje gevonden, buiten uit de wind in de zon. Als de poot klaar is ga ik met het blad aan de slag. Die krijgt geen verf maar een andere behandeling. Ik heb al wat informatie ingewonnen bij Mirjam van verftechnieken.nl (klik).Hopelijk is het bij jullie ook zo heerlijk zonnig. Geniet van de woensdag en tot de volgende post! Kan ik jullie trouwens ook nog even bedanken voor de leuke en lieve reacties op mijn vorige post, dank!

Liefs,
Mirjam
ByMir

4 opmerkingen:

 1. Dat was dan wel een heel rustige Pasen voor jullie. Maar gelukkig is iedereen weer helemaal beter nu.
  Mooi hè, Ranonkels. Gerbera's ook trouwens hoor.
  Die tafelpoot ziet er al heel mooi uit.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stilletjes als de kinderen ziek zijn. Gelukkig zijn ze weer op de been. Ik vind je ei gezichtje helemaal top. Dat ga ik opslaan voor volgend jaar. Want ook al zijn mijn meiden groot,zoiets kunnen ze wel waarderen. Groetjes,
  Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig zijn de kinderen weer beter en kunnen ze weer naar school.
  Volgens mij word je tafel wel heel mooi als ik die poot zo zie.
  Succes met het tafelblad.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat je meiden weer lekker beter zijn en wat een gezellige paasblog heb je gemaakt!

  Fijne dag,

  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir