dinsdag 26 april 2016

Afscheid en welkom

Dank jullie wel voor jullie lieve en leuke reacties op mijn vorige post :)

Afscheid en welkom, daar zitten we nu tussenin.

Vorige week woensdag was het de dag van mijn afscheidsetentje met mijn collega's. Vorig jaar augustus liep ik voor de laatste keer de deuren van het ministerie uit, reed ik de laatste keer de parkeergarage en de mooiste stad achter de duinen uit... Nou ja, ik ben er inmiddels wel weer geweest voor familie, maar niet meer op werkgebied.

Vorige week woensdag een weerzien. Gezellig in een restaurantje in Utrecht, daar waar manlief en ik, toen we nog in Culemborg woonden, minimaal 1x per jaar kwamen. Van Buuren in de Drieharingstraat (klik). Het eten & drinken was lekker en het gezelschap was goed. En dan werd ik ook nog eens volledig in de watten gelegd... een boekenbon, bon voor een tuincentrum, heerlijk pakket voor onder de douche, een mooi bord met een spreuk en als kers op te taart een kersenboom voor bij alle andere fruitbomen in de tuin. Wat was hier goed over nagedacht! Zo dankbaar voor al het leuks en liefs.

Lieve collega's, met sommigen mijn bijna 10 jaar gewerkt. Als 'broekies' begonnen. We hebben het nog aangehaald tijdens het etentje. Nog niet getrouwd, kinderloos... en nu alles erop en eraan. Lief en leed gedeeld. Nu is het hoofdstuk afgesloten, het was mooi en enkele personages uit dit hoofdstuk zullen zeker terugkomen in het nieuwe.

En dan het welkom.
De zo gewenste ruimte is er, nu nog de beestenbende. Met twee poezenbeesten zijn we hier komen wonen. 

Onze je-weet-wel-kater Storm (11) hier op de foto. Hij heeft hier de tijd van zijn leven. Onze poes Lucky (bijna 15) doet het op haar eigen tempo, ligt meer binnen in het raam, al hebben we haar ook wel eens op de hooizolder van de koeienstal gespot.


Maar er was een vurige wens voor konijntjes. Twee weken geleden was het dan zover! De konijntjes werden uitgezocht, dwergjes van zo'n 3 maanden oud.

Dit is Josefien, het konijntje van onze jongste. Een aparte naam voor een konijn zou je denken, maar ze heeft er goed over nagedacht. Zo heet haar hartsvriendin uit Culemborg ♥ Ik blijf het bijzonder vinden hoe diep een vriendschap kan gaan op zo'n jonge leeftijd. Heel intens en hopelijk eentje voor het leven.


En dit is Muis van onze oudste. Ze is gek op muizen, huilt wanneer er dode cadeautjes... eh muizen op de deel liggen die Storm voor ons heeft meegebracht en heeft een rijke collectie knuffelmuizen. Het konijn is grijs en dus de naam Muis.


Maar dat is nog niet alles, ook een trouwe viervoeter komt ons gezin verrijken. Een Mechelse herder, een reu. Aanstaande zaterdag is de grote dag en mogen we onze pup gaan ophalen. We zijn de laatste in de rij, zo benieuwd of onze voorkeur overblijft. 
We hebben al kennis mogen maken met de mama. Ook de andere honden mogen bewonderen. Stuk voor stuk mooie en lieve honden. En dan de pups.... kleine beertjes met een giga aantrekkingskracht. Vooral onze jongste viel als een blok voor de schatjes.


Het huis is in opperste paraatheid gebracht, de hokken zijn gevuld met twee pluizenbollen, de poezenbeesten liggen op de bank te spinnen, alleen de bench is nog leeg. Gelukkig niet voor lang.

Fijne Koningsdag morgen! Hopelijk werken de weergoden een beetje mee. Wij hebben in ieder geval een plan B mocht het weer zulk vies weer zijn als vandaag, lekker in pyjama/ huispak oranje tompoezen eten haha.

Een fleurig lenteboeket in oranje sfeer als besluit. Dat kunnen we wel gebruiken met dit weer. Geniet van de avond!Liefs,

Mirjam

3 opmerkingen:

 1. Wat een leuke konijntjes hebben je dochters uitgezocht, en de pup ook al zo schattig.
  Het wordt een echte dierentuin bij jullie, gezellig.
  En voor morgen denk ik dat het plan B wordt!
  Fijne dag.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met al die beesten heb je je handen vol! Mocht je je vervelen...... Geniet ervan, Groetjes Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Mirjam,
  Wat een schatjes, die konijntjes, vooral dat ieniemienie exemplaartje. Echt zo knuffelbaar. Ik hoop dat je meiden heel erg lang mogen genieten van deze schatjes. En dan jullie pup, de Mechelse herder. Daar ga je je handen eerst nog wel vol aan hebben hoor, ik zie het bij de pup van mijn dochter. Maar je krijgt er zoveel voor terug. Wat zal dat heerlijk worden, met al die dieren op jullie boerderij.
  Koningsdag is inmiddels al achter de rug en ik vond het met het weer nog best meevallen. Maar ik weet niet of dat overal in het land zo was. Ik was gisteren in Klarenbeek, net onder Apeldoorn en even in Zutphen, waar ik nog lekker even op een terras gezeten heb.
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir