dinsdag 12 april 2016

Hollen en stilstaan

Dank jullie wel voor de leuke en lieve reacties op mijn vorige post.

Het ene moment is het hier net een mierennest. Aannemer met werklui, extra ingehuurde mensen, wijzelf en mijn ouders. En het volgende moment zit ik alleen achter m'n laptop rustig te werken met op de achtergrond 3FM uit de radio en twee snurkende poezen.

Dat laatste is nu het geval. Heb weer het nodige aan archiefwerk uitgeplozen en geordend, klaar om te digitaliseren. Best een klus, maar ik vind het leuk... uitpluizen.

Het zonnetje schijnt naar binnen, wat een heerlijkheid. Zo ook afgelopen weekend. Toen was het overigens weer hollen! We hadden tijdelijk een kraantje (via ouders van een vriendinnetje van onze jongste uit het dorp, zo geweldig hoe snel hier de contacten gemaakt worden en wat eruit voort vloeit) om het nodige werk te verzetten voor de riolering. Wat een klus en wat komen we (zelfs ondergronds) weer aparte situaties tegen. Net zoals in het huis stuitten we hier ook op gekke in elkaar geflanste buizen. Zelfs eentje die zonder lijm of wat dan ook op een ander was aangesloten, plastic zak er omheen en letterlijk en figuurlijk zand erover. Gelukkig werkte deze MacGuyver achtige constructie en was er niks gaan lekken of ingezakt, maar toch. We zijn benieuwd wat we nog meer gaan tegen komen in en om het huis. We zijn immers aan onze kant nog niet begonnen haha.

Ook de tuin of het erf kwamen aan de beurt. Zowel de stronk van de grote den voor het huis als die van de appelboom konden met behulp van het kraantje verwijderd worden. Manlief had de smaak te pakken, dus ook de greppels werden aangepakt.

Vooral onze jongste vond dit erg interessant. Ze is dol op alles wat met grote machines te maken heeft. Dus hup, in haar Assepoesterjurk, met eronder een stel knalgroene regenlaarzen even bij papa op het kraantje... tja ♥


Het kraantje is weer terug, het huis lijkt nu net een kasteel met een mini gracht er omheen met een multiplex brug en zandwallen. Maar dat deert allemaal niet. Het weer is top en tussen alle bedrijvigheid door genieten we met volle teugen van deze geweldige plek.
Ik werd op een gegeven moment door onze oudste erop gewezen dat ik wel heel erg vaak "Jeetje wat is het hier toch fijn!" "Dat weten we nu wel mama... *zucht*" Hahaha, sorry, ben gewoon zo blij en dat zonnetje zorgt voor nog meer blijdschap :)

Naast het archiveren en cateren van de werklui ben ik ook nog lekker bezig met het verven.
Zo ben ik begonnen met de kast van de kringloop.

Het arme ding valt zowat van ellende uit elkaar en de vorige eigenaar heeft al een dappere poging gedaan om de oude lak (?) laag te verwijderen. Waarschijnlijk wist hij/ zij niet dat er ook zoiets bestaat als kalkverf :)


Het grote gat in de lade is netjes gedicht en zowel de lade als de deuren hebben de eerste laag French linen van Annie Sloan erop zitten.Een hele fijne zonnige dag nog en tot de volgende post maar weer. Ik ga lekker naar buiten, lunchen in het zonnetje in het gras.Liefs,

Mirjam
ByMir

3 opmerkingen:

 1. Een verbouwing is altijd een aaneenschakeling van mooie en minder mooie verrassingen.
  Wel heel fijn dat je zo snel fijne contacten opbouwt in het dorp!
  Je kast wordt wel heel mooi, french linnen is een mooie kleur.
  Fijne zonnige dag.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk hoor, hoe je ons laat meegenieten van de bedrijvigheid op jullie terrein. Zowel in huis als buiten wordt er dus heel veel gedaan. Ik ben zo benieuwd hoe het er over een poosje uit zal gaan zien. Lekker dat je zelf ook zo heerlijk bezig bent. Dat kastje vind ik super leuk.
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gekte bij jullie, maar het hoort bij een verbouwing van zulk formaat! Gelukkig zie je het allemaal nogal zorgeloos en dat is de sleutel tot een goed resultaat. Ik ben brnieuwd wat er de volgende keer weer is opgeknapt. Succes en groetjes, Hetty

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir