zondag 12 augustus 2012

Kasteel en pakhuis

Net terug van een heerlijk weekend in Coevorden.

Vorig jaar zouden we deelnemen aan een weekend proefleven in Drenthe. Bij inschrijving kon men kans maken op een overnachting in het kasteel van Coevorden, Kasteel Coevorden-Hotel De Vlijt.

Helaas gooide het werk van manlief roet in het eten, dus konden we niet meer meedoen met het weekend proefleven. Aan de kans op een overnachting hadden we niet meer gedacht... tot er een envelop op de mat viel. We hadden de overnachting gewonnen!!
Meteen achter de pc gekropen om een datum te prikken. Er bleek een grote verbouwing te zijn in het bijbehorende hotel van het kasteel. Dus de data werd steeds weer vooruit geschoven. Eerst zouden we tussen kerst en oud en nieuw 2011 gaan, toen in mei van dit jaar. Uiteindelijk werd het dit weekend.

We hebben genoten. Het weer werkte mee, het eten was voortreffelijk, de kamer was top... wat kan ik hier nog aan toevoegen?

Het kasteel, hier aten we het bijbehorende ZALIGE diner (5 gangen... al leken het er meer 12!)

Het pakhuis waar we sliepen

In het pakhuis, hier kon je bijvoorbeeld een drankje en hapje nuttigen. Erg sfeervol!

Op de kamer, heerlijk bed. Enige minpuntje van alles waren de lichte niet verduisterende gordijnen. Maar dat was dan ook echt het enige mindere aan het hele weekend.

Mooi oud pand in het centrum van Coevorden.

Tegenover het pakhuis, aan de overkant van het water is men nog druk in de weer. Dit gaf 's avonds/ 's nachts een spookachtig effect.

De ochtendzon laat het spookachtige van de bouwplaats verdwijnen.

Na het uitgebreide diner, zijn we samen het centrum van Coevorden in gegaan. Vanaf een terras op de markt hebben we getracht vallende sterren te spotten. Er zou immers een regen van vallende sterren plaats vinden. Ik heb er 1 gezien en dan ook in gedachten een wens uitgesproken.

Vanochtend na het ontbijt zijn we in de auto gestapt om langs een aantal huizen te rijden die we mogelijk willen gaan bezichtigen. Het eerste pand konden we meteen schrappen. De andere 3 hebben potentie, dus die willen we graag een keer eens van binnen gaan bekijken. Al moet natuurlijk eerst ons huis verkocht worden. Maar een beetje neuzen kan nooit kwaad, toch?

Overigens waren wij niet de enige die genoten. Onze dametjes logeerden een nachtje bij opa en oma. Ondanks dat mama net is gestart met de bestralingen wilde ze het logeren van de meiden niet missen. Ik heb misschien wel 100x gevraagd of dat het wel oké was en dat ze eventueel bij mijn beste vriendin konden logeren, maar nee, mama had er immers ook naar uitgekeken en het zorgde voor de nodige afleiding.

Nu weer gezellig thuis. Deze week ben ik vrij en met het mooie weer wat voorspeld is, hoop ik weer lekker in de tuin te kunnen rommelen en verder te werken aan mijn 2 kasten. Voor de meiden-/spekkast heb ik inmiddels hele schattige knopjes besteld via www.porseleinenknoppen.nl. Deze kan ik de 20e afhalen in Zoetermeer. Dat komt mooi uit, want daar kom ik altijd langs van en naar mijn werk.

Weer genoeg getypt... nog even en ik schrijf een boek :-)
Tijd voor een wijntje in de tuin.

Fijne avond en een hele fijne en zonnige week!

Liefs,

Ma~De~Liefste3 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat jullie die overnachting wonnen. Het ziet er prachtig uit. Het weer zat mee. Mooi twee extra dagen met zijn tweeen.!

  LIeve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat leuk dat jullie hebben gewonnen en wat een heerlijke foto's wat mooie was het daar, en dat jullie genoten hebben dat begrijp ik ...lief van je ma dat ze ondanks haar omstandigheden toch oppas , misschien is afleiding ook wel goed zo kind is toch ook wel een goede afleiding even iets anders het beste is toch je ma die het voelt dus lekker laten gaan .....wens je een fijne week lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn nu die leuke dingen, win je gewoon een heerlijke prijs...prachtige omgeving en veel mooie dingen te zien!!!
  Met ene gerust hart je kids achterlaten bij je moeder die het misschien wel heel fijn vindt om zich op andere dingen te concentreren, flink van haar hoor.
  Sterkte voor haar en voor jullie allemaal.

  Lieve groetjes,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir