zondag 19 augustus 2012

Zomervakantie bijna ten einde

De laatste dag van de zomervakantie is bijna ten einde...


Wat hebben ze genoten, weer of geen weer, altijd wat leuks te doen. Feestjes, spelen, logeren, spelen, opblijven, spelen... En nu weer tijd voor regelmaat en rust. Ook wel lekker, maar ook wennen (ook voor papa&mama hihi).

Ook ik heb genoten, in de afgelopen 6 weken heb ik net zoveel boeken gelezen en ben ik gisteren aan nummer 7 begonnen.

Ook de spekkast nadert zijn finish. Morgen na mijn werk ga ik de knopjes ophalen en dan kan de kers op de taart. Foto's volgen snel!

Helaas ook een minder leuke tijd, mijn mama die de strijd aan is gegaan met borstkanker. Aankomende dinsdag zit ze op de helft van de bestralingen. Ze slaat zich er goed en met een vette lach doorheen. Bewonderingswaardig!
Elke dag stuur ik haar een kaartje, op de 1e dag 1 kusje, op de 2e kaart 2 kusjes en zo ga ik door tot er op 6 september 22 kusjes staan. Vindt ze lief, ik vind het het minste wat ik kan doen vanaf deze afstand.
De meiden hebben we bewust niks verteld. Mama vond het onnodig, wat zouden ze er immers van snappen. Dat komt later wel. Ik hou een boek bij vanaf hun geboorte en daar staat het in. Als ze 12 zijn is het boek klaar en dan krijgen ze het van me.

Maar al met al een heerlijke vakantie, eentje met een lach en een traan.

Zo ontdekten we, tot zeer grote hylariteit van de meiden, iets geks in de brandgang...
Onze kater Storm, hij lag in de tuin heerlijk in de schaduw te soezen. Alleen zijn pootjes kon hij niet kwijt... dan maar onder de schutting door.

De dametjes hebben het in ieder geval leuk gehad, zo leuk, dat ze niet konden kiezen wat het leukste van de afgelopen 6 weken was... ALLES was leuk! En nu weer lekker naar school.

6 opmerkingen:

 1. wat gaat de tijd snel he ...heel heerlijk dat je genoten heb met je gezinnetje en dat je moeder er zich redelijk door heen slaat ...wat lief die kaartjes zeg ,weet hoe moeilijk het is als je ouder kanker heeft als kind en je je wil zoveel steun geven ....goed dat je voor de kinderen boeken maakt zodat ze straks alles terug kunnen lezen ....prachtige foto's van je kids...vind het wel heel goed wat je doet een super mama en dochter .... wens je heel veel sterkte met je ma ....en veel plezier op je werk morgen en ben benieuwd hoe je kast is geworden ...tot je volgende post lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Rosita, voor al je lieve woorden.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 2. Heerlijk dat je zo op de vakantie kunt terugkijken. En wat een prachtige dochters heb je! Wat leuk dat je foto/vertelboeken voor ze maakt. Is ook voor later een enorme herinnering.
  Ik vind de kaartjes voor je moeder heel lief. Kan me voorstellen dat het lastig is als je verder weg woont. Ik wens jou en je moeder heel veel sterkte!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Gerry. Ik vind het alleen al leuk om die boeken bij te houden. Al moet ik soms best graven in mijn geheugen. De tijd vliegt!
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 3. Wat lief, dat je je moeder zoveel kaartjes stuurt: Zal haar goed doen! Je meiden hoeven de zorgen (nog) niet te hebben. Laat ze maar lekker kind zijn, zoals ze in de vakantie deden.
  Ik moest wel erg lachen om de foto van de kat. Het was dat je er een uitleg hebt bijgezet, anders zou ik er niet achter zijn gekomen, wat daar nou onder die schutting uitstak, hihihi!!
  Fijn weekend!
  Vriendelijke groeten,
  Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke foto's!!!

  Fijne avond,

  Lieve groet,

  Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir