woensdag 16 april 2014

Plons & Pasen

Een poosje geleden schreef ik over het kikkerdril uit de vijver van mijn ouders. In een grote oude , ik vermoed appelmoespot kwam een bol dril vanuit Drenthe naar Gelderland.

Mam had nog een oude accubak, die zou als het nieuwe huis van de kikkers in de maak gaan dienen.

Hoe is het met het dril vergaan?
Het ging ineens razendsnel. Zo was het nog een bol doorzichtige balletjes met zwarte stipjes en zo was het een kluwe wiebelende donderkopjes. Omdat ik toch een beetje de angst had dat het ineens zou exploderen qua groei en ik niet op een ochtend vrolijk de woonkamer binnen wilde lopen waar twee katten driftig achter honderden mini kikkers aan joegen ) en ook omdat de accubak begon te geuren, hebben de meiden en ik op een zonnige donderdag de donderkopjes uitgezet in het slootje bij onze woonwijk. Helaas heb ik van dat laatste geen foto. Want dan sta je daar, op een hoge walkant, tussen het gras en een uitgebreide collectie hondendrollen met twee stuiterende meisjes en een emmer met kikkervisjes-dril... dan ga je niet uitgebreid staan fotograferen met het risico dat dan wel iemand in zo´n hondendrol gaat staan of de camera met de emmer en al in het slootje verdwijnt.

Zo kwam het dril bij ons wonen                                                               Zwarte bolletjes die vervormden


Langzaam maar zeker kwamen er staartjes en andere onderdelen van een kikker bij

De laatste foto van de kikkers in de maak. Ik verbaasde me over de hoeveelheid dril wat nog niet uitgekomen was. In de accubak lekker het juist alsof nagenoeg alles aan het ontwikkelen was geslagen, maar in de emmer was het meer 50/50.


Met een grote plons kwam de inhoud in het slootje...
We zijn benieuwd hoe het met de kikkertjes gaat, vooral nu er toch weer wat nachtvorst is geweest. Dit weekend maar eens een kijkje nemen bij het slootje.

Zijn jullie ook al volop bezig met het aankomende Paasweekeinde? Hier allerhande leuke versieringen in huis en de vragen wanneer de Paashaas nou eens de eitjes gaat verstoppen, want de meiden hebben zin in een zoektocht (lees snoeptocht hihi). Binnen hangt her en der Paasversiering en de kuikentjes zitten door de hele woonkamer heen verstopt. Elke dag wordt er wel weer een kuikentje ontdekt, zo leuk!
Van mijn schoonmoeder kreeg ik gisteren een magnoliatak, zo lief. Bij de vorige is het helaas niet gelukt om hem wortel te laten schieten. Wie weet lukt het bij deze wel. Zo niet, dan hebben we in ieder geval hele aparte Paastakken. Weer eens wat anders dan de takken van onze krulwilg.
Manlief heeft piket van de brandweer, dus het wordt voor ons Pasen in en om het huis. Hopelijk met mooi weer, zodat we lekker buiten kunnen genieten. Op eerste Paasdag komt mijn zus met haar man en ons nichtje gezellig en verder kunnen we lekker luieren. Ook best fijn, al zeg ik het zelf.

Mocht ik voor die tijd niet meer op de blog komen, dan wil ik jullie bij deze alvast een heerlijk Paasweekeinde toewensen.

Voor nu een fijne zonnige woensdag!

Liefs,

Ma~De~Liefste

3 opmerkingen:

 1. Met het weer lijkt het goed te zitten het komend weekend. In een luw hoekje vast lekker om daar te vertoeven.
  Leuk om de kinderen naar een feest zien toeleven.
  Wens jou en je gezin ook fijne dagen toe!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat lijkt het me heerlijk om die twee stuiterballetjes naar het kikkerdril te zien staren en maar te hopen dat er wat uitspringt...heerlijk spul, zoel het kikkerdril als je dochters:)
  Met de paasdagen zit jij goed, genoeg versiering en snoep, hi, hi...maak er mooie dagen van.

  Lieve groetjes, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij en je gezin ook alvast een heel fijn paasweekend gewenst. Geniet maar lekker van het rustig aan doen... heerlijk is dat zo nu en dan...
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir