woensdag 17 februari 2016

Energie voor 10

Valentijn achter de rug, maar toch wil ik jullie deze verrassing niet onthouden.
Manlief was geheimzinnig bezig, ik mocht niet in de schuur komen en ik mocht al helemaal niet kijken wat er in de handdoeken gewikkeld zat. En dan legt hij dat ook nog eens naast de kachel... gemeen!

Valentijn was aangebroken. Snel een joggingbroek en m'n laarzen aangetrokken, dikke sjaal om en via de achterkant naar de brievenbus gehold om de kaarten voor de mini's en manlief erin te doen :)

Eenmaal binnen lag dit voor me op tafel.. ik was met stomheid geslagen. We doen meestal niet meer dan een kaartje, lekker ontbijtje en klaar is Kees. Maar nu kreeg ik een houten hart (liedje van de poema's). Gezaagd uit een stuk van de omgezaagde appelboom uit de voortuin.

Hij moet nog drogen, maar dat deert niet. Elke dag zie je hem beetje bij beetje lichter worden. Hij ligt weer bij de kachel, niet te dichtbij want dan kan hij splijten, of in dit geval breken.
Lief!


Voor ByMir lekker in de weer. Er is zoveel dat ik af en toe niet weet waar ik moet beginnen. En dankzij de zon van gisteren en vandaag weer energie voor 10. Wonderlijk wat een lekker zonnetje kan doen.

Ik heb nog een poef liggen die ik als p(r)oefkonijn gebruik voor het verven van stof. Hem heb ik even links laten liggen, het lukte niet helemaal, dus daar ga ik een keer op een druilerige dag mee verder. 
Ik kwam ook nog een stel raamhorren tegen. Ooit voor een dame die me belde opgesnord. Zij vroeg me of ik aan twee gelijke raamhorren kon komen, niet te groot, niet te klein en niet teveel poespas. Dit mooie setje gevonden, maar helaas kwam die mevrouw ze niet ophalen en werd er niet gereageerd op mijn berichtjes. 


Het gaas en sierrandjes zijn eraf en de voorzijde heeft twee lagen graphite van Annie Sloan gehad.
Ik twijfel nog wat ik erop doe. Zal ik het oude gaas terugplaatsen, of toch iets anders? Ik heb nog oude PTT zakken liggen en een plunjebaal uit een leger dumpzaak.


Toen ik net wat foto's in en om het huis aan het maken was, van de vorderingen en de tuin die langzaam wat kleur krijgt dankzij de krokussen die her en der tevoorschijn komen, kwam ik een tafeltje van de voormalige bewoners tegen. Ik mocht het overnemen, maar stond al die tijd nog in het voorhuis, bij mijn ouders. Hij stond daar in het zand in de voormalige keuken. Ik heb geen moment getwijfeld en heb hem meegenomen.


Zometeen even een doekje erover en dan met de kwast onder handen nemen. Hij zal dan een plekje krijgen in de woonkamer, waar ik vanochtend lekker aan het schuiven was met de meubels :)

Ik ga weer verder, veel te lekker om achter de pc te blijven 'hangen'.

Een hele fijne zonnige dag!

Liefs,

Mirjam
ByMir

3 opmerkingen:

 1. Wat gek, ik krijg jouw blog niet meer. De vorige kon ik niet openen en nu zag ik nav jouw opmerking dat er weer wat was gepost. Ik hou het in de gaten, misschien moet ik me nog een keer aanmelden. Wat hebben jullie al veel gedaan. Ik zie mezelf weer bezig. Straks kunnen jullie beginnen met opbouwen. Groetjes, Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Mirjam,
  Wat ben je lekker bezig zeg. En die man van jou ook zo te zien. Wat een lief en mooi hart heb je gekregen. Ik hoop dat het heel blijft tijdens het drogen. En anders goed lijmen hè. Je tafeltje zag ik al op IG voorbijkomen, wat een juweeltje. Ik zou het zelf alleen schuren en (laten) vergrijzen maar ik ben jij niet. Ik ben heel benieuwd welke kleur het tafeltje gaat krijgen.
  De horren zijn ook heel mooi, ik ben ook hier heel benieuwd naar het eindresultaat.
  Heel fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat lief en mooi je houten hart!! En wat heb je een leuke klusjes onder handen genomen. Leuk tafeltje ook!

  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir