woensdag 24 februari 2016

Buiten

Allereerst een bedankje voor jullie reacties. Fijn om te zien dat ik weer gevonden word. Kennelijk was er na het overgaan naar mijn huidige naam iets niet helemaal goed gegaan en dus onvindbaar. Uiteindelijk komt het allemaal goed.

Wat is het weer lekker zonnig. Zo druilerig als het afgelopen weekend was, mogen we nu weer genieten van lekkere frisse zonnige dagen..

In deze post neem ik jullie mee naar ons buiten. 

Het voorjaar zit in de lucht, krokussen schieten de grond uit. En omdat we deze tuin nog niet kennen is het elke keer weer een verrassing als we door de tuin lopen.

Ook bloesem verraste mij. Ik was druk met - ik weet niet meer wat - en zag ineens iets anders wat er eerder die week nog niet was. 
Vooral met de blauwe lucht en het lekker zonnetje erg fotogeniek.


Bij de houtvoorraad is de bijl een stille getuige van het opwarmen voordat het hout in de kachel verdwijnt.


Dit is een deel van ons uitzicht. Ik betrap mezelf er wel eens op dat ik een poos even helemaal niks zit of sta te doen en alleen maar sta te turen.

Gisteren verdreef deze donkere lucht voor even de mooie blauwe lucht. Flinke hagelstenen zorgden ervoor dat onze meiden halsoverkop de schuur in moesten vluchten, maar gelukkig kwam het lekkere zonnetje weer snel terug en kon er weer naar hartenlust gespeeld worden.


De vorst zorgt voor de mooiste  kunstwerkjes.


Manlief heeft een uilenkast gemaakt. Dit is de entree, achter het gat zit de marter proof hal met daarachter het hok. Waarschijnlijk zal er dit jaar niks gebeuren, omdat de territoria al uitgezet zijn, maar wie weet hebben we volgend jaar een koppeltje.


Ganzen vliegen af en aan. In het watertje vlakbij onze boerderij zitten er heel wat. Niet zo fijn voor de boeren, maar wel mooi om te zien.


In het aangrenzende maïsveld zitten een koppeltje, benieuwd of er iets uit voortkomt.


Onze stek van een afstandje. Hier was de hagelbui van gisteren net over en kwam de blauwe lucht weer terug (gelukkig).


We hebben inmiddels al heel wat vondsten gedaan, van een oude 1 cent munt tot gek behang en een oude gereedschapskist. Laatst vonden we deze versteende eieren boven op de hooizolder van de grote koeienstal. Nog netjes in het stro, wachtend op die ene warme kippenkont... Een stille getuige van de nu lege kippenschuur.


Ik wens jullie een hele fijne zonnige dag. Tot de volgende post. Dan laat ik weer wat van mijn bezigheden zien voor ByMir.

Liefs,
Mirjam
ByMir2 opmerkingen:

  1. Inderdaad, ik was je helemaal kwijt! Ook de nieuwe post kreeg ik niet meer te zien. Maar ik heb me nogmaals aangemeld en nu kan ik weer meegenieten van je projekt. Geniet van de lentezon en groetjes, Hetty

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi! Je blog gevonden en volger geworden, leuk om je te gaan volgen, ben heel nieuwsgierig hoe het gaat worden!
    Liefs,Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir