donderdag 11 februari 2016

Zandbak

De hoogste tijd om weer eens een post aan de verbouwing en alles daar omheen te wijden.

Vooral in het voorhuis, het deel waar mijn ouders komen te wonen, zijn grote sprongen gemaakt.
Waar het eerst nog een leuke retro keuken stond, de tapijttegels mooie oude vloertegeltjes verborgen is nu alleen nog maar zand.

We hebben nog een poging gewaagd om de keuken te verkopen via Marktplaats. Iedereen had verwacht dat we hem zo kwijt waren, dit museumstuk, maar helaas. Achteraf misschien maar goed, want de keuken was op zo´n manier geplaatst dat het net leek of hij er nooit meer uit mocht. Hij is er dus niet in zijn geheel uit gekomen.


Het plafond is weg gesloopt, de oude balken kwamen tevoorschijn. Onder de tapijttegels lag een soort zeil. Nu is het slechts een kale ruimte. Wel handig om te frituren :)


De oude bijkeuken is ook compleet gestript. Het granito werkblad hebben we in zijn geheel kunnen verwijderen (klein juichmoment) en gaan we gebruiken in ons deel van het huis.De woonkamer, op deze foto nog een knusse kamer, een beetje net als bij je opa en oma vroeger. Daar is inmiddels ook niks meer van over. De achterste muur op de foto is eruit. De schouw is weg en datzelfde geldt ook voor de vloeren en het plafond.Dat resulteerde uiteindelijk wel in een hele grote overdekte zandbak voor onze meiden. Wie kan dat nu zeggen, dan ze bij opa en oma binnen met zand mogen spelen??
Er wordt overigens niet alleen gespeeld met het zand, de meiden helpen opa en oma ook mee met het kruien.


Dan was er de opkamer met kelder. Daar werd de vloer uitgesloopt, gaten in de vloer van de kelder geboord en inmiddels is deze compleet opgevuld met puin en jawel... zand.
Dit was een doorkijkje vanuit het gangetje achter de woonkamer. Inmiddels is de linker muur er niet meer. De woonkamer is dus vergroot.

Hier zie je nog het trapje naar de opkamer omhoog staan wat je ook een kijkje geeft in de kelder.


Wat was het een gigantische ruimte zo met die vloer eruit. Er werd nog gegrapt over een grote jacuzzi op die plek.

Het onderste raampje zal volgende week dichtgemetseld worden.


De hal was erg mooi, vooral de tegeltjes die onder de tapijttegels vandaan kwamen


Helaas konden we de tegeltjes niet behouden. Ze lagen direct op het zand en dat heeft ervoor gezorgd dat ze na al die jaren erg broos waren geworden. Jammer maar helaas.


In de hal zat een kast en in die kast zat nog een kast... vast erg logisch vroeger.


Maar voor de toekomstige situatie niet. Dus ook de kasten werden gesloopt.


Dan de laatste ruimte. Deze had ik al eens eerder voorbij laten komen. Want ook deze ruimte was zeer apart te noemen. Een grote zolder met daarin twee kleine kamers. Een ruimte waar niemand meer bij kon en een loze ruimte waar al jaren niks mee gedaan was. Alles ging eruit. Uiteindelijk ook de vloer, want deze bleek bij nader inzien niet meer je van het.


Een doorkijkje van boven naar beneden. 


Inmiddels is daar al het nodige gedaan. Alles is weg en wat rest is één grote mooie open ruimte waarin straks 4 kamers gerealiseerd zullen worden. Nieuwe vloer, nieuwe spanten en een vliering.


De vergunningen zijn inmiddels ingeschoten en goedgekeurd. Nu nog even geduld en wachten op wat beter weer en op het moment wanneer de saneerder tijd heeft en dan kan het dak eraf. Ik ben heel erg benieuwd hoe dat zal gaan en eruit zal zien.
Zoals de jongste al zei, dan hebben we een cabrio huis.

Een flinke post is het geworden. Maar er is ook zoveel gebeurd in de tussentijd en we lagen natuurlijk eventjes stil in verband met het gebrek aan internet ;)

Hier schijnt het zonnetje. Bij jullie hopelijk ook. Heerlijk na die regenachtige dagen. De wortels voor het avondeten zijn al uit de moestuin gehaald, ik heb er stiekem al eentje geproefd. Hebben jullie nog plannen voor vandaag?

Ik wens jullie in ieder geval een hele fijne dag.

Lieve groet,

Mirjam
ByMir

2 opmerkingen:

 1. Een lange post, dat wel, maar o zo leuk om te lezen en te zien. Wat gaat dit een fantastisch huis worden zeg. Heel mooi om het op deze manier te mogen volgen. Ik ben heel erg benieuwd naar hoe het allemaal zal gaan worden.
  Eet smakelijk van je worteltjes.
  Fijne dag verder nog,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om de vorderingen te mogen volgen via jouw blog. Wauw wat een ruimte en wat zal dat allemaal mooi worden!

  Liefs,Tjits

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir