zaterdag 3 mei 2014

Bureau

Het bureau in Chippendale stijl is klaar.

Zojuist de greepjes op de lades gemonteerd en wat foto's gemaakt. Ik blijf het toch erg lastig vinden om met de juiste instellingen van mijn camera de kleur zo zuiver mogelijk vast te leggen. Met sommige instellingen leek het net groen, terwijl hij toch echt de kleur graphite heeft.

Ik had hem donkerder verwacht, maar uiteindelijk is het een soort antraciet geworden. Overigens ben ik wel heel erg blij met het eindresultaat. Het was een flinke stap om van de lichte kleurtjes (old white, French linen en duck egg blue) ineens een super donkere kleur uit te kiezen. Dit kwam door een foto die ik op internet had gezien van een bureau in een dergelijke kleur. En als je het niet probeert dan weet je het nooit :-)

Zie hier het eindresultaat.Ik was best huiverige hoe het zou staan bij het ingelegde leer op het bovenblad. Maar omdat daar ook wat kleuren inzitten die iets van het graphite weghebben, heeft het een mooie uitwerking.

Inmiddels heb ik er ook weer een opdracht bij. Vorig jaar (rond dezelfde tijd) klopte de dochter van een van onze buurtjes aan met een dressoir. Deze heb ik toen voor haar mogen restylen. Afgelopen week kreeg ik een berichtje van haar, of ik zin en tijd had in/voor een nieuwe opdracht had... maar natuurlijk!


Vanochtend heb ik hem in de grondverf gezet. De knopjes gaan eraf en maken plaats voor mooie witte porseleinen knopjes.

Dank voor de felicitaties voor de 5e verjaardag van onze jongste. Erg lief!

Een heel fijn en zonnig weekend nog.

Liefs,

Ma~De~Liefste


4 opmerkingen:

 1. Hoi Mirjam,
  Wat is het bureautje mooi geworden zeg. Ik weet hoe moeilijk het is om de juiste kleur over te brengen met foto's. En als je dan op een computer de foto's bekijkt kan het zijn dat het toch weer heel anders is, want de instellingen van die computer kunnen flink wisselen...
  Het kastje zal vast ook heel erg mooi worden. Hier ben ik heel benieuwd naar, vooral de combinatie van kleur met porseleinen knopjes...
  Ik wens je een heerlijke zonnige zondag,
  lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bureautje is prachtig geworden, Mirjam! Dat lijkt me inderdaad het moeilijkste: de goede kleur kiezen en hopen dat het zo wordt zoals je het in je hoofd hebt.
  En nu weer een mooie uitdaging!
  Een fijn weekend!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Mirjam,
   Hier ben ik nog even, kan je e-mailadres niet vinden. Zou je mij even een mail willen sturen? merelviool@gmail.com

   Verwijderen
 3. Hoi Mirjam,

  dank je wel voor de tips, ga zeker even googlen voor iets in jouw omgeving.
  Mooi is je bureau geworden, juist erg mooi ook door de tegenstelling met de leren bovenkant, dat maakt hem net even meer bijzonder.

  Fijne dag verder , hartelijke groet Gea

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir