woensdag 7 mei 2014

Toch wat anders...


Duck egg blue... onze jongste dame vond het wel mooi, maar net niet mooi genoeg. Ik had namelijk het idee opgepakt om de kast bij haar op de kamer te zetten.

Weg IKEA meubel, heel hartelijk dank voor jouw diensten als commode, maar iets anders zou toch wel leuker zijn. Hem te koop gezet en al vrij snel was er een gegadigde die hem dezelfde dag op wilde halen. Top! De ene kast weg en de andere naar zolder. Ons dametje stond te hupsen van blijdschap, maar toch zag ik aan haar snoetje dat ze niet helemaal happy was. Na wat babbelen zei ze dat ze de kast wel mooi vindt, maar de kleur niet zo. Mama is de gekste niet, dus sloeg aan het mengen. Graphite met old white werd een mooie grijze kleur. Voor de zekerheid wat extra aangemaakt, want ik heb niet echt op staan letten hoeveel delen van welke kleur ik nu precies heb gebruikt om tot deze kleur te komen... 


Op haar kamer is de transformatie tot stand gekomen. Dat is het fijne van deze verf, anders hadden manlief en ik hem wéér naar beneden moeten sjouwen, had ik hem buiten kunnen schilderen om hem vervolgens wéér naar boven te brengen. 

Nu is ze er echt helemaal blij mee, dus ik ook :-)

De opdracht voor de dochter van een van onze buurmannen is klaar. Vanavond komt ze hem ophalen.
Hij is net als het dressoir, wat ik vorig jaar voor haar opknapte, in de kleur platinawit geschilderd.


Aankomende zaterdag komt de nicht van pap 3 meubels uit het huis van haar vader brengen. Ik heb al een voorproefje via de mail gekregen, maar ben zo benieuwd naar hoe ze er in het echt uitzien!

Voor nu ga ik verder met het schilderen van de muur van de kamer van onze oudste. Toen we hier 10 jaar geleden kwamen wonen (1e bewoners) namen we deze kamer in gebruik als logeerkamer. Toen ik in verwachting van ons eerste dametje was hebben we de kleur zo gehouden, een soort lavendelblauw. Een erg mooie kleur, maar ik ben ook in huis druk aan het schilderen geslagen. Dus de kinderkamers komen/ zijn ook aan de beurt :-)

Een poosje geleden hebben we besloten om ons huis vanaf juni voor een jaar uit de markt te halen. Er is vooralsnog geen animo en na 3 jaar te koop zijn we er, voor nu, even klaar mee. Daarbij is het nu zeker dat manlief begin volgend jaar op uitzending gaat. Voornamelijk voor onze meiden hebben we deze beslissing genomen. We willen de uitzending van papa zo rustig mogelijk laten verlopen. Dan is een verhuizing naar een compleet andere provincie en verandering van school allerminst wenselijk.
Ook voor mezelf vind ik het fijn. Er viel een soort last van mijn schouders na het gesprek met de makelaar. Even niet zo bezig zijn met kijkers die uitbleven, slechte open huizen dagen, etc..
Nu wil ik door middel van wat schilder sessies het huis weer een beetje naar onze zin te maken. Maar zonder al teveel grote kluspartijen en de daarbij horende kosten ;-)

Ik hups gauw even in de auto, nog even wat verf bij halen.

Een hele fijne dag nog.

Liefs,

Ma~De~Liefste

4 opmerkingen:

 1. Jouw dametje heeft gelukkig ook een goede smaak, mooi om te zien dat ze zelf een keuze wil maken...mama verft wel:)
  Lekker om zo bezig te zijn met al die klusjes die ervoor zorgen dat jullie de komende tijd nog lekker genieten in jullie huis. Voor jullie kids wel zo fijn en even uit de stress van evt. verkoop en verhuizing.

  Lieve groetjes, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Eefie, lief.
   Fijne avond.
   Lieve groet,
   Mirjam

   Verwijderen
 2. Hoi Mirjam,
  Wat fijn dat je het kastje voor je dochter direct van de juiste kleur kon voorzien. Zij blij, jij blij... Het kastje voor de dochter van je buurman is ook helemaal mooi geworden, ik vind de porseleinen knopjes echt heel erg mooi. En nu direct maar weer door naar de volgende klus. Heerlijk lijkt me dat, telkens een meubelstuk zo'n stuk mooier maken...
  Goed besluit lijkt me, om jullie huis even uit de verkoop te halen. Het lijkt me inderdaad niets, voor jou en de meiden niet, maar ook voor je man niet, om een eventuele verkoop en verhuizing te hebben terwijl je man in het buitenland op uitzending is... Weet hij al waar hij naartoe gaan? Ik heb mijn broer er nog niet over gehoord...
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Mirjam,
   mijn man gaat naar Kosovo. Best wel een geruststelling, want Syrië of Malie (of evt. Oekraïne/ CAR) moet ik niet aan denken. Al hebben ze het natuurlijk niet voor het kiezen.
   Maar wel fijn dat er even wat meer rust in de tent is.
   Jij ook een fijne avond.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir