woensdag 21 mei 2014

Roze vervaagt...

Afgelopen vrijdag stond ineens mijn mams in de achtertuin met een grote bos ruikers... Aangezien mijn ouders niet bepaald om de hoek wonen (lees: zij in Drenthe en wij in Gelderland) was het dus een extra grote verrassing. Mam had de bos bloemen gekregen, maar omdat ze voor een paar dagen niet thuis zouden zijn én ze toch langs ons kwamen besloot ze hem even af te geven, lief!

De mooiste bloem uit de bos vond ik de pioen. Nog volop in knop en altijd weer een verrassing welke bloem eruit komt.

Elke dag heb ik een foto gemaakt. Met dat warme weer ging hij erg snel open.


Opvallend hoe de kleur bij knal roze begon en langzaam maar zeker steeds verder vervaagde.
Vanochtend deze laatste foto gemaakt, hij is nu nagenoeg wit en helemaal open.


Heerlijke zonnige dagen werden gisteren abrupt beëindigd met fikse buien en onweer. Nog heerlijk buiten gegeten, maar toen toch gauw alles naar binnen verhuisd en de potten water gegeven.

Zo hadden we zon en zo hadden we een waterval op ons raam. Overigens wel heerlijk voor de tuin, die snakte naar een drupje.


Voordat de regen losbarstte nog even een mooie tak van onze klimroos afgeknipt, 2 rozen aan 1 tak. Gisteren werd de voormalig buurman van manlief gecremeerd, een dag met een speciaal randje. Een oneerlijke strijd tegen de gruwelijke ziekte K.

Mijn lief kende hem al zijn hele leven en o.a. deze buren waren er voor mijn schoonmoeder en haar gezin gedurende het ziektebed van mijn schoonvader en toen hij overleed. 

Ik heb dit mooie duo in het flesje bij de foto van mijn schoonvader gezet en zag vanochtend dat 1 van de rozen al mooi was open gegaan.


Het doet je weer even beseffen hoe blij we mogen zijn met elkaar en een goede gezondheid. Dat alles van de één op de andere dag compleet kan omslaan. Alle grote zaken doen er even niet meer toe, blij met de kleine dingetjes... de armen van je dochters om je heen, een zonnige dag of een lieve kaart uit een ver land.

Ik wens jullie een fijne dag.

Liefs,

Ma~De~Liefste

8 opmerkingen:

 1. prachtig en wat lief van je moeder zeg en wat een kleur verandering zeg .... ook hier hadden we gisteren een goede bui maar zoals je al zegt goed voor de tuin al heb ik veel bakken en moet je die wel bij gieten .... geniet lekker van het mooie en je gezinnetje ...fijne week lieve roet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De mooie bloemen om je heen doen je beseffen dat je ervan kunt genieten, die kleine dingen zijn zo belangrijk!
  Iemand missen uit je omgeving is altijd verdrietig, daarom kun je soms zo ontzettend dankbaar zijn voor wat je hebt, omarm het!!!

  Lieve groetjes, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Mirjam,
  Ik had vorig jaar precies dezelfde pioenrozen, een hele bos, bij de bloemist vandaan (niet uit de tuin). Ze waren ook eerst zo mooi roze en verbleekten met de dag... Wat lief dat je moeder deze bos even kwam brengen.
  De roosjes zijn ook heel mooi, goed dat je ze geknipt hebt want met die regen van gisterenavond zouden ze zeker zijn verlept in de struik...
  Ik wens je een heerlijke avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie pioenroos die ook heel mooi is uitgekomen!
  Ik heb er ook een bos staan, maar die maken nog niet zoveel aanstalten. ik heb ze een beetje geholpen, nu staan ze half open, maar verder komen ze helaas nog niet.
  Mooi die roosjes ter herinnering. Het leven kan inderdaad ineens heel vergankelijk zijn.

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hopelijk komen jouw pioenen ook nog mooi uit... altijd schitterende bloemen.
   Fijne avond.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 5. Deze moeilijke momenten doen je beseffen om te genieten van de kleine dingen en de mensen die je lief hebt....de pioenen zijn prachtig....fijn weekend en lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Que bonito post, me he paseado por tu bloc y ha estado un regalo visitarlo, te invito a ver el mio, y esta semana encontraras trucos para hacer una limpieza ecológica del baño que espero te sea útil. Espero tu visita y si no eres seguidora me encantarías que te hicieras y así compartir nuestros blocs. Elracodeldetall.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir