dinsdag 24 juli 2012

Oud dametje

Met die heerlijke temperaturen is er bijna geen tijd meer om 'even' achter de pc te kruipen.

Zodra ik uit mijn werk kom wordt mijn outfit verwisseld voor een ietwat luchtiger exemplaar en duik ik de tuin in, zalig! Ik hoop dat jullie ook zo genieten van dit zomerse weer.

Zondag wilden we net in de auto stappen om naar de verjaardag van manlief zijn oma (83 lentes en zo fief als wat!) te gaan toen de deurbel ging. Een van de buurvrouwen uit de straat stond op de stoep, niet ver achter haar een oud dametje. Mijn buurvrouw moest aan mij denken, of dat ik het oude dametje voor een leuk prijsje wilde overnemen.

Eigenlijk amper naar het oude dametje gekeken, ik zei meteen ja! Dus manlief en de buurman hebben het oude dametje naar achteren gesjouwd. Ze heeft een bonte kleurenpracht, een fuchsia bovenzijde en poten en een lia met witgrijze jas.

Ik zal een foto plaatsen van de oude dame, voor jullie je gekke dingen gaan bedenken bij mijn verhaal.

Dit is ze... een dame van voor 1900.


Op de deuren en zijkanten van de kast zit een soort reliëf. Ik kan het het beste omschrijven als krokodillenleer.

Onze buren hebben een stadswerkplaats in Culemborg. Onze buurman restaureert antiek en in de overige ruimte kan men met bijvoorbeeld een strippenkaart eigen spullen opknappen. Allerhande materialen en gereedschappen zijn aanwezig en ook een helpende hand.

Ze hadden de oude dame in eerste instantie naar de stadswerkplaats willen brengen, met als gevolg dat hij daar misschien in de weg zou staan. Nog voordat hij in hun bus geladen werd, dachten ze dus aan mij. Zo lief!

Gisteren een beginnetje gemaakt met het verwijderen van de verf. Lekker in het zonnetje. Enig "nadeel" is wel dat je gaat zweten en dus alle afbegrabde verf op je huid blijft plakken. Maar ook dat had ik snel opgelost, een frisse duik in het zwembadje van de meiden.


Tijdens het afkrabben schoten allerhande ideeën door mijn hoofd. Misschien haal ik de panelen er uit en plaats ik kippengaas. Misschien laat ik de bovenzijde 'kaal', of misschien toch een nieuwe lik verf. Ik heb nog even voordat ik de knopen ga doorhakken. Helemaal leuk.

Morgen weer verder, voor nu weer een lekkere frisse douche en onder de koele lakens kruipen en morgen gezond weer op.

Fijne avond!

Liefs,

Ma~De~Liefste

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk als er zo aan je gedacht wordt. Heb je zomaar een mooi oud kastje. Ik zou hem eerst schuren tot de officiele laag, eens kijken wat erachter wegkomt.
  Ik wens je er veel plezier mee!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Gerry,
   ik ga haar inderdaad eerst helemaal kaal maken. Alleen al de bovenkant is schitterend zonder de fucshia laag. Vanavond weer lekker aan de slag, zo leuk!
   Fijne dag.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 2. Oh ik ben toch zo benieuwd wat voor metamofose je de oude dame gaat geven, en op wat voor plek, ze haar verdere oude dag mag gaan slijten!
  Geweldig als mensen zo aan je denken...en je dan ook bijna lyrisch van blijdschap kunt zijn...met zo'n super gave oude dame!

  Een fijne zonnige week verder, en groetjes van Marianne.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marianne,
   ik krijg ook ideetjes van anderen, zo lief dat ze meedenken. Zo werd er ook glas of jute aangedragen. Ze maken me het alleen maar moeilijker zo hihi.
   Zoals Gerry al aangaf, eerst lekker van de verf ontdoen en dan eens kijken wat we dan van de dame vinden en misschien krijg ik dan wel dé ingeving voor haar eindresultaat.
   Jij ook een fijne zonnige week.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 3. Wauw, dat is leuk, dat ze zo aan je denken. Dat is dubbel genieten: het lieve gebaar van de buren en het in bezit hebben van zo'n mooie kast.
  Ben erg benieuwd wat je ervan gaat maken.
  Veel plezier met het bedenken en de uitvoering ervan.
  Vriendelijke groeten,
  Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Chantal! Gaat helemaal goed komen en uiteraard show ik de oude dame in haar nieuwe jas hier op blogspot :-)
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir