maandag 16 juli 2012

Stil...

Het is stil in huis... heel erg stil. Geen gegiechel, geen rondslingerend speelgoed, geen voetjes op de trap, geen warm lijfje wat tussen ons in kruipt, geen fietsjes in de tuin, geen stoepkrijt op de tegels... Helemaal niks.

De meisjes zijn logeren. Mam belde me vorige week op, of het misschien leuk zou zijn. En dan kon het nog net voor haar periode van bestralingen, het is immers vakantie. "Natuurlijk is dat leuk, maar weet je zeker dat je die 2 druktemakertjes een paar dagen in huis wil voor de behandelingen?" "Anders vraag ik het toch niet... ."

Dus zo gezegd zo gedaan, twee dolenthousiaste blondjes afgelopen zondag. Armpjes om onze nek, kleine kusjes over mijn hele gezicht, de auto die wegrijdt met zwaaiende handjes die net boven de deur uitkomen en twee paar stralende blauwe ogen.

Dag lieverds, tot donderdag! xxx

(papa en mama gaan heel sip op de bank zitten wachten tot jullie terug komen... of zullen we toch maar lekker uit eten gaan en een filmmarathon houden?)

8 opmerkingen:

 1. hhahahaha zie jullie helemaal zitten hier ...ik herken het zo ....tis helemaal niet leuk zoals vele altijd denken en zeggen van ooohhh lekker rust hoor ik zou het wel weten ...geen kusjes of springende kids om je heen s'morgens geen kids aan je bed niet samen ontbijten oooh dat is zo gemis die stilte is helemaal niet zo leuk als vele denken .....dus ik wens jullie heel veel sterkte hihhihih lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi... dank je wel. Het lijkt inderdaad fantastisch. Er was zelfs iemand die zei "O, net als toen jullie nog met z'n tweetjes waren!" Nou niet dus... want er ontbreekt gewoon een stukje.
   Gelukkig vliegt de tijd, dus voor we het weten is het donderdag.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 2. Ik zou het er maar gewoon even van nemen, Mirjam. Wetend dat je meisjes goed verzorgd en vermaakt worden, zou ik het ook maar doen, ook al voelt het een beetje vreemd. Ga je iets doen wat je niet zo gauw zou doen als de kinderen er waren.
  Sterkte er mee!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Gerry,
   het voelt inderdaad gek, maar stiekem ook wel even lekker. Gisteren nog even met m'n mams gebeld en alles is top. Noor (de oudste) vroeg al of ze 5 weken mochten blijven. Nu vraag ik me alleen af of ze wel beseft wat 5 weken zijn haha.
   Gisteren heerlijk uit eten geweest met manlief en ik ben net klaar met het schilderen van een van onze trappen. Straks weer verder (eindelijk!) met de kast, kan weer lekker buiten, want de schuur is te klein (lees: te vol) voor de kast.

   Komt allemaal goed! :-)

   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 3. ha Mirjam, wat een herkenning! al zijn mijn kinderen de deur al uit, ik herinner me dit gevoel nog als de dag van gisteren.. het moeilijkste van opvoeden is loslaten heb ik ooit eens gelezen! maar wat zullen je meisjes genieten bij oma en oma ook van hen! ik ga je volgen hoor!

  fijne dag van Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel Tjits! Ik heb een halve dag vrij genomen, want de dametjes komen straks weer thuis. Vindt het dan wel fijn als één van ons thuis is wanneer mijn ouders ze weer komen bregen.
  Ik heb begrepen dat ze het enorm naar hun zin hadden en ik moest maar niet te vaak bellen zei 'n moeder, wij moesten immers ook genieten, zo lief!
  Dank voor het volgen, leuk! Ik volg jouw terug. Schitterende foto's!
  Fijne dag.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Stoere moeder heb je, petje af! Het zal haar ook wel afleiding geven. Doe je moeder de groeten en wens haar veel sterkte. Jij ook veel sterkte, want stil toe moeten kijken is soms bijna net zo erg, als zelf de behandeling moeten ondergaan.
  Fijn weekend gewenst!
  Vriendelijke groeten,
  chantal

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Chantal, het zorgde zeker voor afleiding, ik had haar net nog aan de telefoon. Zo leuk om te horen hoe vol ze dan is van zo'n miniweekje met de meiden.
   Ze is zeker stoer, ze vertelde net dat ze vanmiddag de schuur met mijn vader wil gaan schilderen... Ik heb haar maar even voor de zekerheid gevraagd of ze een beetje voorzichtig/rustig wil doen hihi.
   Waarschijnlijk begint ze volgende weer met de bestralingen. Ze baalt als een stekker, want dan is ook de Drentse fietsvierdaagse. We zeiden al, dat komt volgend jaar wel weer mam. Onverwoestbaar moedertje. Haar broer (mijn oom dus) zei al, pas wanneer jouw moeder stil gaat zitten, dan is het goed mis. En dat klopt eigenlijk wel.
   Ik vind het erg lastig, ik voel me machteloos. Ik kan niks doen en ik woon ook niet om de hoek om haar even te kunnen knuffelen. Ik heb haar dan ook plat geknuffeld toen ze samen met pap de meiden terugbracht van het logeren :-)
   Wij knokken op afstand mee. En ik ben van plan om elke bestralingsdag een kaartje te sturen, ik heb ze al ingeslagen.
   Jij ook een heel fijn weekend!
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen

Dank je wel voor je reactie & tot de volgende keer.

Lieve groet,
Mirjam

ByMir